Twitter, mavi tik özelliğini yeniden açıyor

Sosyal medya liderlerinden Twitter, belirli aralıklarla askıya aldığı mavi tik başvurularını yeniden kullanıma açmaya karar verdi.

Twitter, mavi tik başvurularını Mayıs ayında almaya başlamıştı. Devlet başkanlarından kurumsal yapılara, kar amacı gütmeyen kuruluşlara kadar toplumda belli bir tanınırlığı olan herkes hesabını onaylatmak için başvuru yapabiliyordu. Ancak Twitter, birtakım kötüye kullanmaların yaşanması ve yanlışlıkla bot hesapların onaylanması gibi sebeplerden dolayı mavi tik başvurularını Ağustos ayında askıya almıştı.

Konuya ilişkin yaşanan son gelişmelere göre, mavi tik almak için sırada bekleyen kullanıcılara Twitter’dan müjdeli haber geldi.

Bir aylık sürenin ardından mavi tik taleplerinin yeniden kullanıma sunulduğu, Twitter tarafından açıklandı. Onaylı hesap sahibi olmak isteyen kullanıcılar artık başvuru yapabilecekler. Twitter, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, mavi tik talebinde bulunmak isteyenler için kısa bir rehber paylaştı. Hesap ayarları üzerinden talep gönderilebileceğini kaydederken, başvuru kısmını henüz göremeyenlere de ‘beklemede kalmalarını’ söyledi.

Özellikle tanınmış ve ünlü olan kişiler veya kurumlar adına açılan sahte hesapların sayısı çok fazla. Bu sorunu çözüme kavuşturmak adına geliştirilen mavi tik rozeti, Instagram’dan Facebook’a bütün sosyal medya platformları tarafından benimseniyor. Şirketler ise doğrulama sürecini güvenli kılıp, hem kullanıcıyı hem de takipçileri korumak adına ince eleyip sık dokuyorlar. Ancak yine de algoritmaları yanılgıya tamamen kapalı değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri