Üniversite adaylarına, uzmanından önemli uyarı!

18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınavla ilgili öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Erdal Fırat, “Sınava girmeden önce, tüm adayların hedeflerini belirlemiş ve istedikleri bölümle ilgili kararlılıklarını gözden geçirmelidir.” dedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) kısa bir süre kala, öğrenciler uluslararası geçerliliğe sahip üniversiteleri de araştırmaya başladı. Milyonlarca öğrencinin sınavda yarışacağını vurgulayan Prof. Dr. Erdal Fırat, öğrencilerin genel tekrar yapıp, deneme sınavı çözmeleri, geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakmaları sınav performanslarını ve güven duygularını, motivasyonlarını olumlu etkileyeceğini vurgulayarak, “Sınav günü için de tavsiyelerim olacak. Öğrenciler sınava başladığı anda her şeyi unuttuğu duygusuna kapılabilir. Bu, geçici bir durumdur. Sınava giren her aday bu durumla karşılaşabilir. Dert etmeyin, geçer. Birkaç soruyu yanıtladıktan sonra bu duygu kendiliğinden yok olur. Değişimi hissetmezsiniz bile.

Sınav süresince moraliniz bozulduğunda, konsantrasyonunuz dağıldığında ve yorgunluk hissettiğinizde nefes egzersizi yapabilirsiniz. Bunun için 10-15 saniye arkanıza rahatça yaslanarak burnunuzdan derince nefes alın ve aldığınız nefesi bir miktar içinizde tutarak ağzınızdan yavaşça verin. Zamanlamayı Doğru Yapın. Hedefinizi doğru belirleyin. İyi hazırlanmışsanız başar zaten gelecektir. Ancak her şeye rağmen istediğiniz sonucu alamazsanız, bu dünyanın sonu değil. Birçok özel üniversite imkanı mevcut.” diye konuştu.

18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınavla ilgili öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Erdal Fırat, “Önemli olan her adayın, beklentilerini ve hayallerini karşılayabileceği bir bölümde eğitim almasıdır. Ancak, günümüz koşullarında bu durum, maalesef her aday için mümkün olamamaktadır. Sınava girmeden önce, tüm adayların hedeflerini belirlemiş ve istedikleri bölümle ilgili kararlılıklarını gözden geçirmelidir.” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yerel Haberleri