Urla Belediyesi’nden aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi

Urla Belediyesi, 13 Kasım’da Barbaros Köyü’nde “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi” düzenliyor. Ziraat Mühendisi Evrim Pınar Mak’ın vereceği eğitimle katılımcılar, doğayla uyumlu üretim ve bitki yetiştiriciliği hakkında bilgi edinecek.

MEDYA EGE - Urla Belediyesi, ilçede tarımsal üretimi desteklemek ve kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi” düzenliyor. Vatandaşların aromatik bitkiler konusunda bilgi edinmelerini hedefleyen eğitim, 13 Kasım Perşembe günü saat 14.30’da Barbaros Köyü Köy Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek.

Eğitimi, ziraat alanında uzman isimlerden Ziraat Mühendisi Evrim Pınar Mak verecek. Katılımcılar, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesinden bakımına, hasadından kullanım alanlarına kadar birçok konuda uygulamalı bilgi edinme fırsatı bulacak.

Urla Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, eğitimin doğayla uyumlu üretim yöntemlerini yaygınlaştırmayı ve yerel üreticileri desteklemeyi amaçladığı vurgulandı. Belediyenin sosyal medya hesabından “Doğanın şifasını toprağında yetiştirmek ister misiniz?” çağrısıyla duyurulan etkinlik, hem üreticiler hem de doğayla iç içe yaşamı benimseyen vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Etkinlik, Urla’da sürdürülebilir tarım anlayışı çerçevesinde yürütülen eğitim çalışmalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri