URLA’NIN GASTRONOMİ ZENGİNLİĞİNİ BAŞKAN UYAR ANLATTI

“Geleneksel Gıda İşleme Yöntemleri Kursu” bugün sona erdi.

Urla Belediyesi tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Binasında Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi Akademisyenleri tarafından verilen “Geleneksel Gıda İşleme Yöntemleri Kursu” bugün sona erdi.

Urla Belediye Başkanı ve aynı zamanda Gıda Mühendisi olan Sibel Uyar’da kursun son dersine giderek kursiyerlere “Urla Yarımadasının Gastronomi Zenginliği Geleneksel Gıdalarımız ve Mutfak Kültürümüz”ü anlattı. “Nineden Toruna Sağlıklı Beslenme”, “Urla’nın Gastronomi Zenginliği”, “Urla Zeytini”, Urla Bağları ve Üzümleri”, “Urla’nın Otları ve Tıbbi Bitkileri” ve “Enginar”ı gibi konulara değinen Başkan Sibel Uyar; “Her yöreden karışmış bir kültürümüz var. Bu da doğal olarak soframıza yansıyor. Bizler kültürümüze sahip çıkmalıyız. Turizm sadece deniz, kum, güneş değildir. Gastronomi turizmi de o yöre için ayrı bir öneme sahiptir. Enginar Festivalimizle Urla’mızın gastronomi turizmini canlandırdık. İlk Enginar Festivali dediğimde, enginarın festivali mi olur dediler. Ama ben ayın ikisinde Türkiye’nin en iyi festivali seçilen “Enginar Festivali” ödülünü almaya gideceğim” şeklinde konuştu.

Gelen kursiyerler ise, “Bizlere belediyenin çok destekleri oluyor. Açılan bu kurslar bizler için çok iyi oldu. Biz bu kursların devamını istiyoruz” dediler. Başkan Uyar’da, siz yeter ki talep edin. Bizler elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız” dedi.

Sunumun ardından da Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü ve aynı zamanda Gıda Mühendisi olan Derya Çağan, kursiyerlere turşu yapımını uygulamalı bir şekilde anlatarak, birçok sebzenin karışımından turşu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri