Torbalı ilçesinde siyasi atmosfer, Torbalı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Enes Uğuz’un yaptığı açıklamalarla ısındı. TİME35'te yayımlanan Mustafa Tübcel ile Güne Dair programında Uğuz’ın konuşmalarını değerlendirerek, Torbalı’daki mevcut durumun "tam bir hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi.
YAYIN LİNKİ:
https://www.izmirtime35.com/torbali-belediye-baskani-ovunc-demir-buyuk-bir-hayal-kirikligi-mi
"ÖVÜNÇ DEMİR BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI MI?"
Torbalı’nın önemine dikkat çeken Gazeteci Mustafa Tübcel, Belediye Başkanı Övünç Demir hakkında şu ifadeleri kullandı:
"Torbalı, İzmir’in en çok göç alan, 250 bin nüfusuyla sanayi ve yatırımın kalbi, vergi rekortmeni bir ilçe. Belediye başkanının genç olması ve Torbalılı olması hasebiyle çok umut bağlanmıştı. Ama gelin görün ki 2 yıl içerisinde çok fazla bir şey göremedik. Kulağımıza gelen, sokağın ve siyaset çevrelerinin konuştuğu; Torbalı’da kangren olmuş problemler çözülmezken, belediye başkanının sürekli bir 'Büyükşehir Belediye Başkanlığı' adaylığı yakıştırması yapıldığı.Daha yolun başında bu yakıştırmalar yapılırken, tabiri caizse problemlerin hiçbiri hallolmadı."
MUSTAFA TÜBCEL’DEN BAŞKANA ZOR SORULAR
Eleştirilerin ardından Mustafa Tübcel, Başkan Övünç Demir’e yönelik şu soruları sordu ve kendisini yayına davet etti:
"2 yıl içerisindeki toplam bütçeniz ne kadardı ve bunun yüzde kaçını yatırıma ayırdınız?"
"Konser, festival, reklam ve tanıtıma kaç para harcadınız?"
"Özel kalem temsil ve ağırlama giderleriniz ne kadardı?"
"Kaç doğrudan temin yaptınız ve hangi firmalara verdiniz?"
"Torbalı'da ne kadar yer imara açıldı, kimlerin yerinde emsal artışı yapıldı?"
"Kaç belediye taşınmazı satıldı ve kimlere satıldı?"
"Belediyeyi kaç personelle devraldınız, şu an kaç personel var?"
"İmara, ruhsata veya projeye aykırı kaç yer tespit ettiniz ve ne işlem yaptınız? Hiç yıkım gerçekleştirdiniz mi?"
Tübcel, ayrıca belediyenin basın kuruluşlarını yaptıkları haberlerden dolayı polise şikâyet etmesini de eleştirerek, "Gazetecileri yaptıkları haberden dolayı şikâyet etmek, ifade vermeye çağırmak parti demokrasisiyle ne kadar bağdaşıyor?" sorusunu yöneltti.