Veysel Şahin: Üzüldüm, insanlığımıza uygun değil

Karabağlar Belediyesi’nin can dostlarımızı yakmak için fırın ihalesine çıkmasına tepki veren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Dinimize uygun bir şey olduğunu düşünmüyorum. İnsanlığımıza hiç uygun olduğunu düşünmüyorum. Üzüldüm” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nin ilçe sınırları içinde sahipsiz can dostlarımızla ilgili olarak aldığı karar Türkiye’nin gündemine oturdu. Karabağlar Belediyesi’nin basına geçtiği haber de, ilçe sınırları içindeki sahipsiz can dostlarının yok edilmesi için fırın ihalesine çıkıldığı, sahipsiz can dostlarının bu fırınlarda yakılarak yok edileceği ortaya çıktı. Kamuoyundan ve hayvan severlerden gelinen tepki üzerine akşam bir açıklama daha yayınlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bunun kanunlarda yeri olduğunu, can dostlarını gömmek için ilçede yer bulamadıklarını, çareyi yakmakta bulduklarını anlattı.

Hayvan severler kadar siyasetin de gündemine giren Karabağlar Belediyesi’nin hayvanları yakmak için fırın ihalesi açmasına bir tepki de MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den geldi. Haberleri duyduğunda üzüldüğünü belirten Başkan Şahin, “Haberi okuduğumda şaşırdım. Biz de bir canlıyı yakmanın dinimize uygun bir şey olduğunu düşünmüyorum. İnsanlığımıza hiç uygun olduğunu düşünmüyorum. Şayet gömmeye ne olmuş ki, yakıyorlar. Üzüldüm. Şaşırdım. Bugün ki toplantı da bu konuda daha geniş açıklamamızı da yapacağım. “ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri