VLP aşısında Faz 2 müjdesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, VLP aşısının Faz 2 aşılamalarının tamamlandığını belirterek, Faz 3 aşamasında daha fazla gönüllü gerekebileceğini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, insan denemelerinin Faz 3 aşamasında daha fazla gönüllüye ihtiyaç olacağını vurgulayarak “Yerli aşıyı bekleyen vatandaşlarımızı da bu inovatif aşımız için gönüllü olmaya davet ediyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Faz 1 aşamasında kendisinin de gönüllü olduğu virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşı adayında Faz 2 aşılamalarının tamamlandığını açıklamasını yaptı.

Eylül'de yerli VLP aşısının Faz 3 çalışmalarına başlamayı planladıklarını kaydeden Bakan Varank, şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmediğini söyledi.

Varank, insan denemelerinin Faz 3 aşamasında daha fazla gönüllüye ihtiyaç olacağını vurgulayarak, “Sağlık çalışanlarımız büyük bir özveriyle aşılamaları sürdürüyor. Elbette herkesin aşı olmasını mutlak surette tavsiye ediyoruz. Yerli aşıyı bekleyen vatandaşlarımızı da bu inovatif aşımız için gönüllü olmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri