Xiaomi’den yeni patent: Mi Stylus

Xiaomi; pandemi sebebiyle artan tablet ihtiyacını bu yıl içinde tanıtmayı planladığı Mi Pad 5 ile karşılamak istiyor. 

Tabletin en önemli aksesuarları arasında yer alan kalem ihtiyacını da düşünen firma; yeni Mi Stylus kalemi için patentini aldı.

Xiaomi’den en yeni tablet aksesuarı: Mi Stylus kalem

Çinli kaynaklar, patenti Xiaomi‘ye ait, tablet için özel olarak tasarlanan stylus kalemin taslağını da paylaştı. Patent taslağına baktığımızda, tasarım açısından Mi Stylus’un Apple Pencil ile oldukça benzer yapıya sahip olduğunu görüyoruz.

Mi Stylus’un üst tarafta yer alan kalem kapağına benzeyen yapının içinde; cihazı şarj etmek için kullanılacak USB Type-C bağlantısının yer aldığına dair iddialar bulunuyor. Ayrıca kalemin bağlantı için Bluetooth’u da kullanması bekleniyor.

Tasarım detaylarına dikkatli bir şekilde bakıldığında, Mi Pad 5‘in alüminyum alaşımlı bir arka panel ile geleceği konusundaki söylentilerle aynı çizgide yer alan ve kalemi tablete oturtmak için; manyetik yapıyla benzer bir alana sahip olması göze çarpıyor.

Mi Stylus’u desteklemesi beklenen Mi Pad 5’in özellikleri

Tabletin teknik özelliklerine baktığımızda, bizi 2K çözünürlük ve 144Hz ekran yenileme hızı ile karşılaması bekleniyor. LCD ekrana sahip olan cihaz Corning Gorilla Glass 5 ile korunacak. Arka tarafta akıllı telefonlarına benzeyen kamera modülü yer alıyor. Sony IMX586 sensör sahip 20 Megapiksel ana kameraya 13 Megapiskellik geniş açılı makro lensin eşlik ediyor.

Mi Pad 5’in çerçevesi ve arka tarafı, iPad’inkine benzer alüminyum alaşımlı malzemeyle bizi karşılıyor. Tablet, yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısı ile birlikte gelirken; manyetik bir kalemi de desteklemesi bekleniyor. İşlemci kısmında, cihaz Qualcomm Snapdragon 870‘dan güç alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri