Yaratıcı İmgeleme Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Sibel Uzun

Yaratıcı imgeleme, hayatta istediğimiz her şeyi tezahür ettirebilmenin en önemli adımlarından biridir. Yaratıcı imgelemeyle zihinsel betimleme uygulayarak her alanda sağlık, eğitim, iş, sanat ve ruhsal tekâmül yolunda başarıya ulaşmamız çok yüksek. Zihinsel betimleme faaliyetini günlük yaşamımıza indirgediğimizde bir süre sonra yaşamımızın inanılmaz bir parçası haline dönüşüyor. Ruhsal gelişiminize hız kazandırabilirsiniz. Yaratıcılık yeteneğinizi geliştirebilir, tam bir sağlık, canlılık ve iç huzura kavuşabilir, zararlı alışkanlıklardan kurtulabilir, mesleki hedeflerinize ulaşabilir, refah ve bolluğa kavuşabilir Ve daha sayısız birçok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.

Her an yaratım sürecinin içinde olduğumuzu hiç unutmadan önemli birkaç adımdan bahsedelim. Örneğin; hedef belirlemek, net fikirde olmak, hayalini kurduğumuz konu hakkında sıklıkla odaklanmak ve tüm pozitif enerjimi odaklandığımız noktada toplamak arzuladığımız her şeyi yaşamımıza tezahürde en önemli etkenlerden diyebilirim. En sık karşılaştığımız sorulardan biri ise şudur.  

-“ Meditasyon yapıyorum, imgeleme de yapıyorum fakat kaygı ve endişelerim hep zihnimi meşgul ediyor ve tüm hayallerimin yönünü değiştiriyor, bununla nasıl başa çıkabilirim?”.

Cevabının çok basit yerlerde olduğunu, hatta bildiğimizi söyleseydim. Evet, haklısınız, yeteri kadar evrensel kolektifte negatif yükler yüzünden fazlasıyla kaygı ve endişenin içerisindeyiz fakat bu enerjileri, düşünceleri ve hayallerinizin arasına giren bu negatif akımı sevgiyle serbest bırakmak en kolay adım. Direnç göstermeden, hayallerinizin içinde dolaşmasına izin vererek ve hayallerinizin içindeyken gözlemleyip nasıl da güzel üstesinden geldiğinizi de ekleyerek sevgiyle akıp gitmesine izin vermek.

Yaratıcı imgeleme yapmak yani, zihinsel betimle yapmak fiziksel evren enerjisini kullanmakla eş değerdir. Fiziksel evren enerjisi daima şekil fikri takip edeceği için, önce planlanır sonra eyleme dökülür mantığını işleyişte dahil tutar.  Yine sonuçlara bağlı olarak evrensel çekim yasasını devreye alır ve ne ekerseniz onu biçersiniz özdeyişiyle prensibi çalıştırır.  Onun içinindir ki unutulmaması gereken en önemli durum, zihninize hükmeden sizsiniz ve bu sebeple aradığınız sonuçları yaratmayı seçebilirsiniz. Hayatınızın her alanında, güçlü ve yapıcı düşüncelerin sağlıklı tohumlarını ekin. Sonra arkanıza yaslanın ve görünen meyveleri izleyin fakat sabırlı olun. Olgunlaşmamış meyve sadece hazımsızlığa neden olur! Her şey vaktini bekler unutmayın. Şimdi sizlere bir uygulama bırakıyorum. Yaratıcı imgelemeyi geceleri uyumadan önce ya da sabah uyanır uyanmaz yapmak daha iyidir. Çünkü bu saatlerde zihin ve beden zaten derin bir biçimde gevşemiş ve alıcı haldedir. İmgelemeyi yatarak da yapabilirsiniz, ancak uyumaya karşı yatağın kenarında sırtınız dik ve dengeli bir duruşta oturmanız daha iyi olur.

Önce arzu ettiğiniz herhangi bir şeyi düşünün. Kimse tarafından rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yerde, rahat bir biçimde oturun veya uzanın. Tüm bedeninizi gevşetin. Ayak parmaklarınızdan başlayarak kafanıza dek her adalenizin teker gevşediğini düşünün. Yavaşça ve derin bir biçimde karnınızdan soluk alıp verin. Ağır ağır 10'dan başlayarak 1'e kadar sayın ve her sayışta daha derinden gevşediğinizi hissetmeye çalışın.

Yatak ya da oturma odanız gibi çok iyi bildiğiniz bir odayı düşünün sonra bu odaya girdiğinizi bir koltuğa oturduğunuzu ya da yatağa uzandığınızı gözünüzde canlandırın.

Şimdide pastoral güzellikte bir kır ortamında görmeye çalışın kendinizi. Sakin ve sessiz bir ırmağın kıyısında yumuşacık yeşil çimenlere uzanmışsınız. Bu daha önce arzuladığınız ideal bir yer olabilir. Bu sahneleri zihninizde hangi yöntemle canlandırsanız bu sizin imgeleme biçiminizdir.

Kendinizi gerçekten derin bir biçimde gevşemiş hissedince, arzuladığınız şeyi tam arzuladığınız şekliyle zihninizde imgelemeye çalışın. Örneğin: “ Ayna karşısındasınız ve ideal kilomdayım, vücudum sağlıklı ve zindeyim.” 

Eğer kuşkular ortaya çıkarsa onlara direnmeyin, aksi takdirde onları güçlendirmiş olursunuz. Bırakın akıp gitsinler. Yaratımlarınızın derhal gerçekleşmesi ve hayatınıza tezahür etmesi niyetimdir.

Yaradan’a, en güzele emanetsiniz, hoşça kalın..

Işıltınıza sahip çıkın ve daimi ışıkta kalın..

Sevgimle,

Aşk OLsun, Şifa OLsun

    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.