Yaşar Kemal..

Filiz Alp

Anadolu'nun büyük ismi Yaşar Kemalin dün doğum günüydü , yaşasaydı 96 yaşında olacaktı.. Elbette ki bu rakam sadece semboliktir.. Dünya insanı olan yazar , toprağa gömüldü ama yüreklerde halen yaşamaya devam ediyor ki.. Hangimiz İnce Memedi unuttuk ki , hangimiz Üç Anadolu Efsanesini unuttuk ki , hangimiz Sarı Sıcak'ı unuttuk ki ? Tabi ki de unutmadik ,unutmayacaz.. Ağız dolusu kahkasini tabi ki unutmadık..
Yaşadığı coğrafyayi yani Çukurova yi kim o denli anlatabilir ki..kim , doğanın tasvirini en ince ayrıntısına kadar anlatabilir ki ondan başka..
Evet , dünya insanı bir yazar..tek gözüyle kartal avlayan , cesur , yiğit bir o kadar da insan.. Gönlünü yazmaya kaptırmış bir değer..
Dünyaya kafa tutan,ezilenin , köylünün , işçinin yanında yürüyen bir değer..
Dünyanın Yaşar Kemal' i...
Kitapları birden çok dile çevrilen yazar..
Gelin görün ki acı bir gerçekte var ki bu coğrafyanin insanı halen bir Yaşar Kemal kitabı okumuş değil ,bu da bizim gerçeğimiz.
Bu ayıp bizim ayibimiz , herkes üstüne düşeni alsın lütfen..
Birçok kez Nobel 'e aday gösterilen yazarımız , roman, hikaye, röportaj , deneme türünde eser verdi. şiir de yazdı..
Günümüzün moda olan , sosyal medyada tümceleri kopyalanıp kullanıldı.. Gençler ne yazık ki popüler kültür çarkının içinde sadece bu kadar tanıdılar..
Dünya insanı yazarımız , her çağda okunacak eserler bırakıp gitti , giderken de bize , dilimize pelesenk olan şu cümleyi yadigar bıraktı:
İyi insanlar güzel atlara binip gittiler demirin tuncuna insanın p... kaldık, deyip yaşadığımız çağın özetini bırakıp da gitti..
Yıldızlar içinde olsun /lar..Bu coğrafyanın göçüp giden güzel insanları..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.