Yaşasın tatil

Semra Güzel

Yarıyıl tatili bugünden itibaren başlıyor. Çocuklar için çok önemli, önemli olduğu kadar da keyifli geçmesi gereken bir zaman dilimi bu tatil.

Kendinizi o yıllarda düşünün. Tamam bizler sokakta da oynayabilen bir jenerasyonduk. Ama bence bizim o zaman isteklerimizle, çocuklarımızın şimdi yaşamak istedikleri, duygu olarak ortak bir payda da birleşiyor . Çocuklar da arkadaşlarıyla keyifli ve eğlenceli  zaman geçirmek istiyor.

İşte tam da bunu çocuklarınızla birlikte bir program yaparak çok güzel hayata geçirebilirsiniz. Anneanne,  babaanneye ziyaret, teyze , hala ne varsa onlarla kalmalı ziyaret çok keyifli olmaz mı?  Okul döneminde, evde kalmalı yapılamayan bu ziyaretler için şimdi tam zamanı.

Gidilemeyen sinemalar, tiyatrolar, sergiler, müzeler  için şahane bir fırsat.  Eğlenceli bir sürü şey için daha tatilde fırsat yaratıp uygulayabilirsiniz. Bir sürü alternatif illa ki hepimizin aklında var. Haydi onları uygulama zamanı.

Oyun parkları , doğa yürüyüşleri, bisiklet ile dolaşmak ne isterseniz sizin. Evde bir köşede uzun süredir çocukları bekleyen toplar var onları da unutmayın.

Tablet ve televizyonu zaten hepimiz biliyoruz. Ama süre  konusunu hatırlatma dan olmaz. Ben hatırlattım siz unutmayın.

Ders konusunda da karne günü olan bugün, öğretmenlerimizin çoğunun hatırlattığı gibi hem tatil hem de çocukları yormayacak şekilde ödev ve sorumluluklar yerine getirilmeli.

Ama onu bunu bilmem, en çok keyifli zaman yaratılıp, keyifli aktiviteler gerçekleştirilmeli.Yoksa ne okulun ne de tatilin hakkı verilmiş olmaz.

Çocuklarınıza da sormayı unutmayın, onlar tatilde ne yapmak istiyor diye. Belki onların, yapılması kolay, yaratıcı ve eğlenceli çok şahane fikirleri olabilir.

Eğlenmeyi, coşmayı en çok onlar hakediyor. Yanlarında bizler de eğlensek, coşsak , çocukluğumuzu onların sayesinde hatırlasak, yaşasak bize de bu mutluluktan bir pay düşse fena mı olur.

Haydi o zaman hepimize ''Yaşasın Tatil''.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.