"YENİ KABİNEDEN BEKLENTİMİZ YÜKSEK"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yeni Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesini değerlendirdi.

Yeni Hükümet Sistemine uyumlu bir şekilde yeni kabineden vesayetçi zihniyeti ve bürokratik devlet yapısını tarihin derin sayfalarına gömmesini beklediklerini belirten ASKON Başkanı Gücü, ‘biranda her şey olsun, sihirli eller ortaya çıksın diye bir beklentimiz yok. Lakin özellikle yeni kabinenin ekonomi kurmaylarının, cari açık, enflasyon, istihdam, yüksek faiz ve yüksek kur konularında ivedilikle hareket etmelerini bekliyoruz’ dedi.

 

ASKON İzmir Şube Başkanı Gücü konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu;

 

Yeni Hükümet Sistemi ile birlikte sistemi de yürütecek olan kadrolar netlik kazandı. Öncelikle geçmiş hizmetlerinden dolayı eski bakanlarımıza teşekkür ediyor, yeni kabineye de başarılar diliyoruz.

 

Yeni Hükümet Sistemi ile birlikte vesayetçi zihniyet ve bürokratik devlet yapısının tarihin derin sayfalarına gömüleceğini beklemekteyiz. Yeni kabine liyakat ve ehliyet sahibi; sektörün içinden gelen, aileden siyaseti görmüş isimlerden oluşmuş. Bu isimlerin özellikle seçildiğini ve yeni hükümet sisteminin işleyişine uyum sağlayacaklarını düşünüyoruz. Kendilerinden beklentilerimiz yüksek olmakla birlikte,  biranda her şey olsun, sihirli eller ortaya çıksın diye de bir beklentimiz yok. Lakin özellikle yeni kabinenin ekonomi kurmaylarının, cari açık, enflasyon, istihdam, yüksek faiz, kaynak bulma ve yüksek kur konularında ivedilikle hareket etmelerini bekliyoruz. Yeni sisteme geçmenin beraberinde getireceği bazı zorluklar da olacaktır. Geçiş ve uyum süreci gibi.  Bu zorluklar da uyumlu ekonomi yönetimi, güçlü hükümet, ekonomik - siyasi istikrar ve güven ortamı ile birlikte rahatlıkla aşılabilecektir. Evet seçim bitti, yeni bir sistem geldi. Artık önümüze bakmalı ve geçim ile ilgilenmeli diyor, yeni kabinemize hayırlı, uğurlu olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri