Yöndem'den çağrı!

İZTO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Zeki Yöndem, 5 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek Oda meslek komitesi seçimleri için tüm üyelere katılım çağrısı yaparak “Şimdi odamız için fedakârlık vakti” diye konuştu.

Kasım ayında yapılması planlanan İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimlerinin baskın seçim kararlarıyla Ekim’in başına çekildiğini hatırlatan Yöndem, “İZTO’da yapılacak seçimlerde diğer ekiplerin çalışmalarını tamamlamasına izin vermemek, bu amaçla tüm oda üyelerinin iradesine el koymak amacıyla alınan baskın seçim kararıyla seçimler erken bir tarihe alındı. Biz, tüm oda üyelerinin bu karara tepki göstererek iradelerine sahip çıkacağına inanıyor ve tüm üyeleri seçimlere katılmaya çağırıyoruz. Şimdi odamız için fedakârlık vakti” dedi.
 

Ticarete son ara
 

Oda seçimlerinin yapılacağı tarih olan 5 Ekim’in Perşembe gününe denk geldiğini ve bu tarihin de bilinçli bir seçim olduğunu söyleyen Yöndem, “Bu kararla oda üyelerine adeta ‘kepengini kapat, ticarete ara ver’ deniyor. Böylelikle seçimlere yalnızca belirli bir kitlenin katılmasının hesapları yapılıyor. Oysa bir odanın görevi, ticaret hayatını mümkün olduğunca canlı tutmaktır. Burada kasıtlı alınan bir karar var. Tüm oda üyeleri sandığa gidip iradesine sahip çıktığı takdirde bu ticarete verilen son ara olacak. Ticaret odası başkanlık koltuğunun bu tarz oyunlarla zapt edildiği, katılımcı değil ben merkezci anlayışla yönetildiği döneme son vermek için yola çıktık ve başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri