Servis Araçları Odasından zam talebi

Servis Araçları Odasından zam talebi

Akaryakıta yapılan sürekli zamların yükünü esnafın üstlendiğini vurgulayan İzmir Otobüscüler ve Umum Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, öğrenci taşıma ücretlerine %50 zam talebinde bulundu.

İzmir Otobüscüler ve Umum Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, öğrenci taşıma ücretlerine %50 zam talebinde bulundu. Oda Başkanı Erdem Mert, akaryakıta yapılan sürekli zamların yükünü esnafın üstlendiğini vurguladı.

Başkan Erdem Mert’in açıklaması şöyle:

Bugün uygulanan ve yürürlükte olan tarife 30 Aralık 2021’ de İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME’ de onaylanmıştı. Aralık 2021’de tarife onaylandığında mazotun litresi 11.55 Tl iken, bugün motorin’in litresi 23 liraya ulaştı. Aradaki zam farkı nerede ise yüzde yüzü aşıyor. Biz servis taşıma esnafları olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME’den %50 zam istiyoruz. Yine esnaflarımız özveride bulunacak. Servisci esnafımız kazancından fedakarlık yaparak aileleri ve çocuklarımızı zor durumda bırakmamak için akaryakıta gelen %100 zam’a rağmen % 50 zam istiyor. Biz servisçiler olarak devlet büyüklerimizden akaryakıtta ÖTV ve KDV muhafiyeti bekliyoruz. Yüzde elli zammı, para kazanmak için değil ayakta kalabilmek için istiyoruz. Çok yakında başlatılan çalışmalarla, bu güne kadar yapılmayan personel fiyat tarifesini de çıkartarak servisçi esnafımızın her zaman yanında olacağız.’

705537cf-b863-4b5e-9f85-a612330389a6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.