‘Sesler ve İzler’ resim sergisi açıldı!

‘Sesler ve İzler’ resim sergisi açıldı!

Ahmet Yeşil'in ‘Sesler ve İzler’ resim sergisi Karaca Kültür Merkezinde sergileniyor.

Serginin açılışını Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan yaptı. Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür ÖNEĞİ, Gaziemir Kaymakamı Ahmet Süheyl ÜÇER, Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri BAYKALMIŞ ve bir çok sivil toplum kuruluşları basın mensupları Ressam, Sanatçı ve sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

img-5818.jpg

Açılış sunumunu gerçekleştiren ‘Sesler ve İzler’ sergi küratörü Karaca Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Meryem İpek ‘Değerli sanatçımız Ahmet Yeşil’i ve kıymetli eserlerini Karaca Kültür Merkezimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz, 2015 yılından bu yana İzmir de kişisel sergisi gerçekleşmemiş olan Ahmet YEŞİL e teklifimizi kabul edip İzmir in sanat evi simgesi haline gelen mekanımızı tercih ettiği için çok teşekkür ederim mutluluğumuza ortak olan sanata zaman ayırıp şuan burada bizlerle olan tüm katılımcılarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. sergimizde 34 eser bulunuyor 9 nisan tarihine kadar sergimiz gösterimde olacaktır, tüm sanatseverleri bekliyoruz dedi. Açılış konuşmasını yapan Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ‘bu sergiyi bu güzellikleri bizimle buluşturan karaca kültür merkezine bu güzellikte emeği geçen kaya grup yönetimine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. İzmir’e bu tür sanatsal kültürel etkinlikler çok yakışıyor bunun daha da zenginleşmesini bu kentin aslına ve esasına uygun etkinliklerle daha çok buluşmasını arzu ediyorum bizlerde Kaymakamlık olarak bu noktada üstümüze bir vazife varsa göğüslemekten destek olmaktan memnun olacağımızı ifade etmek isterim. Ahmet Yeşil'i tebrik ederim sergimizin hayırlı olmasını dilerim" dedi. Kaya Grup Yönetim kurulu başkanı Mustafa kaya ‘yine bir serginin açılışındayız kıymetli hocamız sanatçı dostumuz Ahmet Yeşil’in sergisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz biz 1960 yılından beri turizm sektöründe faaliyet gösteren bir gurubuz son 5 yıldan beri de sanatsal alanla da faaliyetlerimiz devam etmekte kültür ve sanat anlamında zayıf olan kentimize bir şeyler yapalım ve ne yapsak sanatsal kimliğine katkıda bulunuruz çabası içindeyiz. Bugünkü sergimiz tabi ki dostum büyük usta Ahmet Yeşil’in sergisi tahmin ediyorum ki güzel eserler seyredeceksiniz, hepiniz hoşgeldiniz" dedi.

img-5612.jpg

Ahmet Yeşil açılış konuşmasında ‘Sanatçılar duygularını yetenekleri doğrultusunda bende çizgiyle boyayla kendi ölçülerimde derdimi ifade etmeye çalışıyorum bu sergide emeği geçen başta Musta KAYA olmak üzere Meryem İpek’e çok teşekkür ediyorum, gelen konukların bu sergiyi benimle beraber paylaşmalarından dolayı da çok teşekkür ediyorum. Ben sadece yazılarda ve konuşmalarında şundan söz ediyorum sanatçı toplumundan sanat toplumuna nasıl geçebiliriz çünkü sanat toplumunu yarattığınız zaman ülkemizde ve dünyada bir çok sorunu çözeceğimize inanıyorum, çünkü sanat aklın ve gözün açılımını sağlar bakarken görmeyi, görürken düşünmeyi düşünürken kendimizi ifade etme gibi bir yaratıcı olguyu kişide ortaya çıkartır ve insan düşünürken de kendini ifade ederken de birey olduğunun farkına varır ve kendi sorunlarıyla beraber sosyal ve toplumsal sorunlarında sorarak sorgulayarak çözümler aramaya başlar sanatın işlevini bu şekilde ben kendimce tanımlıyorum. Sanat toplumunu yaratmak içinde özel ve resmi kurum ve kuruluşların açıcakları mekanlarla sanatın aktif bir şekilde enerjik bir şekilde misyonunu ortaya koyarak yaşatması toplumu ve bireyin estetik hafızasının yükseltilerek bu lanlarda açılacak etkinliklerde farklı bir toplum yapısı soran ve sorgulayan bir toplumunda ortaya çıkacağına inandığım için gelişmiş toplumlar bu sürece yüzyıllar içinde yaşadıkları için bugün dünyaya hükmetmeye çalışıyorlar çağdaş ve bir çok konularda sorunları aşmış toplum olarak yaşıyorlar ama ne yazık ki doğa konusunda ne kadar çağdaşlaşsalar bile doğayı en çok kirleten de onlar dünyayı kirletmeden yaşamak ve sanatı da içselleştirerek yaşamak hepimizin sloganı olmasını istiyorum çok teşekkür ederim emeği geçenlere" dedi. Açılış konuşma sonrası Kaya Grup Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Kaya sanatçıya plaketini takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.