SEV öğrencileri, Uzay Kampı’nda Buluştu

SEV öğrencileri, Uzay Kampı’nda Buluştu

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı ilköğretim kurumlarının her yıl geleneksel olarak düzenlediği SEV Zirvesi’nin bu yıl 15.si gerçekleştirildi. İzmir, Tarsus ve Üsküdar SEV İlköğretim Kurumlarından yüzü aşkın öğrenci, Uzay Kampı Türkiye’de buluştu.

İzmir, Tarsus ve Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları öğrencileri, İzmir’de bulunan Uzay Kampı Türkiye tesislerinde SEV Okulları için oluşturulan ve iletişim dili İngilizce olan özel programı uygulamak üzere bir araya geldi. Program kapsamında, fen bilimleri dersi üniteleri kapsamındaki Uzay konusu, son araştırmaları ve güncel uygulamaları da içeren bir plan dahilinde interaktif yöntemlerle işlendi. SEV’li öğrenciler, farklı illerdeki kardeş okullardan gelen arkadaşları ile bir arada olacak şekilde takımlara ayrılarak, hem birbirleriyle kaynaştı hem de uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi aldı.

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR 

Dünyada sadece 3 ülkede (Amerika, Kanada ve Türkiye) bulunan ve Türkiye’de Gaziemir’de yer alan Uzay Kampı’nda düzenlenen SEV Zirvesi’nde öğrenciler; NASA tasarımlı astronot simülatörlerinin kullanılması, özel konseptli Galileo sınıfında teleskop ve dürbünlerin çalışma prensiplerinin öğrenilmesi, “Sihirli Küre”de güneş sisteminin yakından tanınması, Mars simülatörüyle sanal Mars gezisi yapılması ve uzay istasyonlu sanal uzay mekiği görevi gibi farklı etkinliklere katıldılar ve etkileşimli bir öğrenme ortamını yaşadılar. Ayrıca takım çalışması, sorun çözme, yardımlaşma ve liderlik gibi pek çok konuda deneyim sahibi oldular. Kampa katılan öğrenciler, kamp sürecinde yaşadıkları deneyim ve aldıkları bilgiler sonucunda, gelecekte bilim insanı olmak istediklerini dile getirdiler. 

Programı başarıyla bitiren SEV öğrencilerinin törenle sertifika aldıklarını belirten Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları Akademik Koordinatörü Nilay Sutaş, programla ilgili olarak “Uzay Kampı Türkiye’nin düzenlediği bu öğretici ve vizyon geliştirici programla öğrencilerimizi buluşturmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu etkinliğimizle, öğrencilerimiz hem uzay araştırmaları ve bu araştırmalarda kullanılan teknikler ile ilgili güncel bilgileri öğrendiler; hem de öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye olan merak ve ilgileri pekişti” dedi.

Öğrencilerin Uzay Kampı SEV Zirvesi’ndeki takımları ile ortaklaşa hazırladıkları ve onların uzay bilimi ile ilgili vizyonlarını yansıtan görev armaları okullarında sergilenecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.