Sevda Erdan Kılıç'tan insan hakları açıklaması!

Sevda Erdan Kılıç'tan insan hakları açıklaması!

Av.  Sevda Erdan Kılıç: “Kötülüğün kurumsallaştığı ülkemizde, vicdanlarımıza çocukların adları ‘gözyaşlarıyla’, kadınların adları ‘kanla’ yazılmaktadır” dedi. 

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Komisyonun CHP’li Üyeleri; Komisyon Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Servet Ünsal, Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 
      
Yaşam hakkının yok sayıldığı, düşünceyi ifade etmenin suç olduğu, işkencenin giderek artıp cezasızlaştırıldığı, özgürlüklerin keyfi olarak kısıtlandığı, toplanıp gösteri yapmak isteyen herkesin terörist diye anıldığı, çalışma hakkının önüne engeller konulduğu, toplumsal muhalefetin susturulmaya çalışıldığı, adil yargılanma hakkının yanından bile geçilmediği, devleti yönetenlerin, kadınların feryatlarına, çocukların sessiz çığlıklarına, doğanın isyanına kulaklarını tıkadığı karanlık bir dönemden geçildiğini belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, “18 yıl boyunca AKP iktidarının ülkemizde insan hakları açısından yarattığı mağduriyet ve tahribat, kabile devletlerinde dahi görülmeyen boyutlara ulaşmıştır.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, hukuğun; yurttaşların özgürlüklerini koruyarak onlara barışçıl bir yaşam ortamı yaratacağı yerde bir baskı aracı olarak kullanıldığını ifade ederek, yargı ve kolluk eliyle demokratik siyaset alanına yapılan müdahalelerin demokratik toplumsal bir yaşamın inşası önündeki en büyük engeller olduğunu kaydetti. 

“Bu sabah da kadına şiddet haberi ile uyandık”

 Kadın hakları açısından ise durumun içler açısı olduğunu vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, “Daha bu sabah bile güne, Zonguldak’ta 22 yaşındaki Çağla Çiçekçi’nin eski erkek arkadaşı tarafından uğradığı şiddet haberi ile uyandık.” diye konuştu.  
       
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Kılıç, günümüzde kadınların, yaşama ve gelişme hakkının, eğitime erişim hakkının, sağlık hizmetlerine erişim hakkının, ekonomik sömürüden korunma hakkının, istismar ve ihmalden korunma haklarının; yani doğuştan sahip oldukları fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma haklarının, hemen hemen her gün ihlal edildiğini ve vicdanları sızlattığını bildirdi. 
      
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, basın toplantısında sözlerini şöyle tamamladı:
      
“Tek adam rejimiyle yönetilen, kötülüğün kurumsallaştığı ülkemizde, vicdanlarımıza çocukların adları ‘gözyaşlarıyla’, kadınların adları ‘kanla’ yazılmaktadır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin imzalanmasının 72. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun Cumhuriyet Halk Parti’li Üyeleri olarak bugün buradan bir kez daha söz veriyoruz; ülkenin dört bir köşesinde kadınlar, çocuklar, engelliler, emekçiler, tüm ezilenler insan haklarına eşit ve adil bir şekilde erişene dek kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.