Sevda Erdan Kılıç'tan PCR testi açıklaması

Sevda Erdan Kılıç'tan PCR testi açıklaması

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “saraydaki öğretmen atama törenine katılacak idareci ve öğretmenlere koronavirüs testlerini sarayda verme zorunluluğu uygulaması” skandalını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç’ın, “saraydaki öğretmen atama törenine katılacak idareci ve öğretmenlere kovid testlerini sarayda verme zorunluluğu uygulaması” skandalı hakkında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na ayrı ayrı sunduğu yazılı soru önergeleri verdi.

Kılıç, önergesinde şu soruları sordu:

“Saray, devlet hastanelerinde alınan PCR testine güvenmiyor”

“Ejder meyveli içecekleri, kurutulmuş mangoları anladık da saraya özel testi anlamadık! Halktan bu kadar mı koptunuz?”

“Neden saraydaki öğretmen atama törenine katılacak idareci ve öğretmenlerin PCR testlerini Sarayda alıyorsunuz? Devletin kendi hastanelerinde alınan PCR testlerine güvenmiyor musunuz?”

CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuyla ilgili ayrı ayrı hazırladığı yazılı soru önergelerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

tbmm-genel-kurulu-meclis-2022-butcesi2.jpeg

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Gölbaşı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına, Şube Müdürü Serap Yılmaz tarafından okullara bir yazı gönderildiğini belirtti. Yazının, Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğünün 26.01.2022 tarih ve 42099388 sayılı yazısını içeren ilgili yazı olduğunu vurgulayan CHP Milletvekili Av. Kılıç, yazıda, şöyle denildiğini kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın da katılımı ile 31 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 12.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğretmen atamaları töreni gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda ilçemiz birleştirilmiş sınıflı köy okullarından 1’er öğretmen, diğer tüm okullarımızdan 1 idareci ve 2 öğretmen isimlerinin, ekte gönderilen tabloya doldurularak, 27.01.2022 saat 10.00’a kadar golbası06_egitimogretim@meb.gov.tr e-postasına ve DYS üzerinden müdürlüğümüze gönderilmesi, törene katılacak tüm idareci ve öğretmenlerin 30 Ocak 2022 Pazar günü Külliye’de 4 No’lu kapıdan, saat 09.00’dan 16.00’ya kadar PCR testlerini vermeleri, gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, yazıda “NOT” olarak; “katılımcıların 31 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da Külliye’de hazır bulunmalarının gerektiğinin” vurgulandığını da belirtti.

“Devlet hastanelerinde alınan korona virüs testlerinin sonucu ne olacak? O testlere ve sonuçlarına güvenmeyecek miyiz?”

Bu duyurunun tam bir “skandal yazı” olduğuna işaret eden Av. Sevda Erdan Kılıç, şöyle devam etti:

“Söz konusu bu yazı; Cumhurbaşkanlığı’nın yani sarayın, devlet hastanelerine güvenmediğini gösteren skandal bir yazıdır. Pandeminin başladığı tarihten bugüne kadar geçen sürede, Korona virüs testleri birçok özel ile kamu ve üniversite hastanesinde yapılmaktadır. Hadi diyelim özel veya üniversite hastanelerinde alınan PCR testlerine güvenmiyorsunuz, peki devletin kendi hastanelerinde aldığı PCR testlerine de mi güvenmiyorsunuz da pazartesi günü yapılacak öğretmen atama törenine katılacak idareci ve öğretmenlerin PCR testlerini Sarayda alıyorsunuz? Bu nasıl bir durumdur, gerçekten anlamak çok zor. Bu durumda insanın aklına şu soru geliyor: Devlet hastanelerinde alınan PCR testlerinin sonucuna göre vatandaşlar bazı kısıtlamalara tabi tutuluyor veya tutulmuyor. Ona göre uçaklara, otobüslere biniyor veya binemiyor; kamu kurumları ve AVM gibi birçok yere girebiliyor veya giremiyor. Şimdi bu durumda devlet hastanelerinde alınan korona virüs testlerinin sonucu ne olacak?

Günlük vaka sayıları 100 bine yaklaşmış, vefat sayıları 200’lere gelmişken o testlere ve sonuçlarına güvenmeyecek miyiz? Hastanelerde yapılan PCR testi ile sarayda yapılacak test arasında bir fark var mı? Var ise bu farklar nelerdir? Bu durumla ilgili kararı kim veya kimler almıştır? Sadece şu olay bile AKP iktidarının devleti nasıl yönettiğinin, insan hayatına ne kadar önem verdiğinin çok küçük bir örneğidir. Ejder meyveli içecekleri, kurutulmuş mangoları anladık da saraya özel testte mi var? Halktan bu kadar mı koptunuz? Gerçekten pes diyorum! Bu soruların, insanların aklındaki soru işaretlerini gidermesi açısından bir an önce yanıtlanması gerekiyor. Devlet kendi hastanesinde alınan PCR testine güvenmiyorken, milyonlarca vatandaşımız size neden güvensin? Bir daha sarayda böyle bir tören falan olursa aman resmi yazıya dökmeyin de kimseler duymasın! ‘Devlet kendi hastanesine güvenmiyor’ denmesin! Bu konularda sizlerin yaptığı skandallar diz boyu, bari bundan sonra bu skandallara yenilerini eklemeyin!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.