"Sevdiğiniz için önce kan, sonra can verin!"

"Sevdiğiniz için önce kan, sonra can verin!"

118 R Yönetim Çevresi Federasyonu’na bağlı Lions Kulüpleri ve Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi iş birliği çerçevesinde “Sevdiklerimize Önce Kan Son Can Verelim” sloganıyla kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi.

Karşıyaka Çarşı girişinde gerçekleşen etkinliğe Pergamon, Kahramanlar, Bergama, Kordon, Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Bahar ve Karşıyaka Yalı Lions kulüpleri katıldı.

14 Şubat’a anlamlı bağış

Her bir ünite kan için doğaya da bir fidan bağışlandığını ifade eden Pergamon Lions Kulübü Başkanı Dilek Soylu, “Kan bağışını gerçekleştiren bağışçılarımızın sevdiklerine 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ‘senin için kan bağışladım’ diyebilmesi için bir küçük sertifika hazırladık. Böylesine anlamlı bir hediye ile aynı zamanda üç kişiye de can vermiş oluyoruz. Burada kan bağışının yanı sıra kemik iliği bekleyen hastalarımıza destek olmak amacıyla bir donör testi de yapılıyor. İşlem kan bağışı ile aynı süreçte ilerliyor. Kan verirken bir tüpte kemik iliği için kan alınıyor” dedi. 

“Kan bağışı devam edecek”

Kan bağışı kampanyasının mart, nisan ve mayıs aylarında da ikişer günlük dilimlerde gerçekleşeceğinin altını çizen Dilek Soylu, ben değil bir olabilmek mesajı vermek istediklerini belirtti. Projenin sürdürülebilir olması için Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ile beraber çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Dilek Soylu, “Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök’e çok teşekkür ederiz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu süreçte kan bağışı yapmaya da davet ediyoruz” diye konuştu.

“Amaç yanlış algıyı düzeltmek”

Kızılay olarak projenin temel amacının kan bağışına yönelik yanlış algının düzeltilmesi olduğunu ifade eden Dr. Gökay Gök ise, “İnsanların doğru bilgiler ile donatılmasını arzu ediyoruz. Bu süreçte aydın, bilgili ve eğitimli insanların katkı sağlayacağı bir organizasyon düzenlemeyi amaçladık. Hepimiz bir gün hasta veya hasta yakını olabileceğimizi unutmamamız gerekir. Sağlık Bakanlığı adına ve denetiminde yürüttüğümüz güvenli kan temini ile artık hasta ve hasta yakınları bu tip projelerle kan aramayacak. En önemli husus ise güvenli kana ulaşacak” diye konuştu. Etkinliğin ardından emeği geçen herkese teşekkür eden Gökay Gök, Lions kulüp yöneticilerine desteklerinden ötürü teşekkür sertifikası hediye 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.