"Seven kalplerin bakımını ihmal etmeyin"

"Seven kalplerin bakımını ihmal etmeyin"

Kardiyolog Dr.Mehmet Ekinci kalp hastalıklarının dünyada birinci ölüm sebebi olduğuna dikkat çekerek, sevgililer gününde kardiyolojik muayene yaptıran Bilgen ve Murat Ören çiftinin tüm seven kalplere örnek olması gerektiğini söyledi.

 

İzmir Özel Can Hastanesi kalp sağlığına dikkat çekmek için sosyal medya aracılığıyla yürüttüğü kampanya kapsamında 14-15 şubat tarihlerinde çiftlere özel farkındalık çalışması yaptı.  Bu kapsamda muayene olan çiftlerden biri de Bilgen (37) ve Murat (42) Ören çifti oldu. Bir çocukları da bulunan ve Harmandalı’da yaşayan Ören çifti çocuk yaşta aynı köy meydanında başlayan aşklarına sağlıkla devam edebilmek için  Sevgililer Günü’nde İzmir Özel Can Hastanesi’nde kontrollerini yaptırdılar.

Sevgililer Gününde kalplerine baktırdılar

Bilgen ve Murat Ören henüz tanıştıklarında 14 yaşındalardı. Harmandalı köy meydanında eşini görüp aşık olan Murat Ören 1999’da muradına erdi. Bugün 42 yaşında olan Murat Ören, “Hala ilk günkü gibi eşimi seviyorum. Sevgililer Günü’nde kalplerimize baktıralım istedik. Göğüs çevremde ağrım olduğu için Kardiyolog Mehmet Ekinci’ye geldik. Tüm kontrollerimizi yaptırdık. Çok şükür bir sorunumuz yokmuş. Uzun yıllar eşimin elini tutabileceğim.” diye konuştu.

En az yılda bir kez muayene

Kardiyolog Dr.Mehmet Ekinci ise 14-15 Şubat tarihlerinde “Çok uzun yıllar birlikte atsın diye seven kalplerin bakımlarına dikkat edelim” anlayışıyla yürüttükleri farkındalık çalışmalarının sonuç verdiğini söyledi. Dr.Ekinci iki gün boyunca birçok çifte  kardiyolojik muayene yaptıklarını söyleyerek, bu özel günlerin de sağlık kontrolleri için bir vesile olmasını dilediklerini iletti. Dr. Ekinci 40 yaş üstü herkesin en az yılda bir kez kardiyolojik kontrollerini yaptırmaları gerektiğini belirterek, “40 yaş altı olup, hipertansiyon ve/veya kolestrolü olan, sigara içen, ailesinde kalp rahatsızlığı olanların da yine yılda 1 kez muayene olması gerekiyor. Dünyada en fazla ölüm sebebi kardiyolojik hastalıklardır. Oysa erken teşhis ve tedavi mümkün. Lütfen kardiyolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.