“Sevimli dostları sevgisiz bırakmayın”

“Sevimli dostları sevgisiz bırakmayın”

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir çok etkinliğin düzenlendiğini ancak en önemli konunun sevimli dostlara karşı “sorumluluk” duygusuyla hareket etmek olduğunu söyledi.

Bir çok ailenin karne hediyesi olarak çocuklarına kedi ya da köpek aldığına dikkat çeken Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü,  “Oysa eve aldığınız sevimli dostun sorumluluğunu çocuğunuz dışında mutlaka bir yetişkin de üstlenmeli.  Çünkü sevimli dostlarımızın yemek ve su gibi ihtiyaçlarının dışında, veterinerlik hizmetleri ve düzenli bakımlarının aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir. Bu sorumluluğu taşıyan ailelerin, kedi ve köpek sahiplenmelerini öneriyorum. Sevimli dostlar karne hediyesi mağduru olmasın” dedi.
 

BİR KAP SU BİR KAP MAMA BIRAKIN
 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün hayvan bakım evi yapımı için 50 belediyeye 26 milyon lira destek verdiğini hatırlatan Ülkü, “Bu dünyayı sevimli dostlarımızla birlikte paylaşıyoruz. Onlara destek vermek hepimizin görevi” diye konuştu. İzmirlilere bu yönde çağrıda bulunan Ülkü, “Sokak hayvanları için İzmirlileri ev ve işyerlerinin önüne düzenli olarak bir kap su ve bir kap mama bırakmaya davet ediyoruz. Sevimli dostlarımızı yalnız bırakmayalım. Onları kaderlerine terk etmeyelim. Unutmayın, aynı biz insanlar gibi sevgiye, şefkate ihtiyaçları var” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.