ŞEVVAL TEKİN İRLANDA BARAJINI GEÇTİ

ŞEVVAL TEKİN İRLANDA BARAJINI GEÇTİ

18 yaşındaki Şevval Tekin, Danimarka’daki International Paralympic Committe (IPC) Sınıflandırma Turnuvası’nda 1 dakika 30 saniye 29 saliselik derecesi ile 2018 İrlanda Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Ailesinin desteği ile 9 yaşından itibaren yüzme sporunda önemli başarılara imza atan otizmli yüzücü Şevval Tekin, hedefine doğru yüzmeye devam ediyor. 


Folkart’ın desteklediği milli sporcu Şevval Tekin, bu yıl Ağustos ayında İrlanda’da düzenlenecek Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’na katılmak için gereken süre barajını geçerek, şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Milli yüzücü Tekin, 100 metre kelebek yarışında 1 dakika 30 saniye 29 saliselik derecesi ile bugüne kadarki en iyi süresini de yapmış oldu.
 

İLK ANTALYA, SONRA DANİMARKA
 

Şevval Tekin, barajı ilk olarak 21-23 Şubat 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye 2. Bölge Şampiyonası’nda 1 dakika 33 saniye 41 salise ile geçmeyi başardı. Belirlenen barajı Avrupa’da düzenlenecek resmi turnuvalarda da geçmesi gereken Şevval Tekin, Antalya’dan sonra Danimarka’ya gitti. Tekin, 26 Şubat-4 Mart tarihlerinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde düzenlenen IPC Yüzme Sınıflandırma Turnuvası’na katıldı. 
 

EN İYİ DERECESİNİ YAPTI
 

Antalya’da sergilediği başarılı performansı üst seviyeye çıkartan milli yüzücü Tekin, 100 metre kelebek yarışında 1 dakika 30 saniye 29 saliselik derecesi ile bugüne kadarki en iyi derecesini yaptı. Şevval Tekin, bu derecesi ile 13-19 Ağustos 2018 tarihleri arasında İrlanda'da düzenlenecek İPC Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’na katılmak için gerekli A barajını geçmeyi başardı. Aynı yarışmada 100 metre kurbağalama ve 200 metre karışık serilerinde de B barajını geçerek başarılarına yenilerini ekledi.
 

ALTIN MADALYALI SPORCU
 

Milli sporcu Şevval Tekin, 2016 yılında düzenlenen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda 1 altın, 2 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. 2017 yılında ise Para Swimming Dünya Serisi'nde A Barajı’nı geçen Tekin, Danimarka’da kazandığı başarılarla 2018 yılında İrlanda’da düzenlenecek Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’na gitmenin kapısını araladı. 
 

“HEFEDİMİZ İRLANDA”
 

Milli yüzücü Şevval Tekin’in annesi Müjgan Tekin, “Kızımız Şevval, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, bizleri gururlandırmaya devam etti. International Paralympic Committe (IPC) tarafından İrlanda’da düzenlenecek 2018 Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’na katılması için sadece ülkemizde değil, Avrupa’da da düzenlenecek resmi turnuvalara yani bir bakıma ön elemelere katılması gerekiyordu. İlk Antalya’da İrlanda için belirlenen dereceyi geçmeyi başardı. Ardından ise Kopenhag’ta düzenlenen yarışmada milli formanın da gücü ile bugüne kadarki en iyi derecesini yaparak, belirlenen barajı geçti” dedi.


Anne Tekin, “Bu başarıları sağlamasında başta antrenörleri olmak üzere, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na ve bizi yalnız bırakmayan, desteklerini her zaman gösteren değerli Folkart ailesine teşekkür ediyoruz. Şimdiki hedefimiz ise İrlanda’daki Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’na katılarak, buradan madalya ile dönmek” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.