Seyfettin Dağ, projelerini anlattı

Seyfettin Dağ, projelerini anlattı

Seçim öncesi marangoz ve mobilya esnafıyla bir araya gelen İzmir Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkan Adayı Seyfettin Dağ, “Oylarınıza talibim. Seçime gelin ve oyunuzu sektörün geleceğine verin” dedi

‘Mutlu esnaf, güçlü aday’ sloganıyla İzmir Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası başkanlığı için daha önce adaylığını açıklayan Seyfettin Dağ, Buca Konferans Düğün Salonunda gerçekleştirdiği geniş katılımlı toplantıda marangoz ve mobilya esnafıyla bir araya geldi. Başkan seçilmesi durumunda esnaf için yapacaklarını aktaran Dağ, esnafın yaşadığı sorunlar ile ilgili çözüm önerilerini meslektaşlarıyla paylaştı.

“Geleceğinize oy verin” diyen Dağ, seçime çok kısa bir zaman kala sahaya inen bir anlayışa sahip olmadıklarının altını çizerek, “Biz her zaman esnafımızın içinde olduk. Aylardır sahadayız ve sorunları, talepleri dinliyoruz. Seçildikten sonra da her üç ayda bir tüm üyeleri kapsayan toplantıyar yapacağız” ifadesini kullandı.

seyfettin-dag1-min.jpg

MARKAMIZI BÜTÜN DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Bütün oda üyelerine seslenen ve herkesi oy kullanmaya çağıran Dağ, “Oda başkanı seçildiğimde sadece seçim döneminde değil her zaman esnafımızın yanında olacağım. Çünkü herkes yaşadığımız sıkıntıların farkında. Bu seçime bütün üyelerimizin katılmasını rica ediyorum. Bu seçim bizim için önemli bir seçim. İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olmasına rağmen mobilyada istediğimiz noktada değil. Bu yüzden ketimizin mobilya markasını önce Türkiye’ye sonrasında tüm dünyaya tanıtacağız. O yüzden 81 ide olmak zorundayız. İhracata çok önem vereceğiz. Markamızı bütün dünyaya tanıtacağız. Lojistik sorununu çözeceğiz. İsrail’den başlamak üzere Libya, Arabistan gibi ülkelere yayılacağız” diye konuştu.

İZMİR MOBİLYASINI DÜNYAYA TANITACAĞIZ!

İzmir’in mobilya anlamında istenilen noktada olmadığını ifade eden Dağ, mobilya sektörünün dünyada ve Türkiye’de tanıtılması için mücadele vereceklerini söyledi. Dağ, “İzmir, ulaşım, nüfus ve stratejik konumu dahil birçok avantaja sahipken maalesef ülkemiz ve ülkemiz dışında mobilya sektörü adına istenilen yerde değil. Bunun yolu dünyayla bağı olan bir meslek odasıdır. 45 yıldır sektörde olan ve 22 yıldır ihracat yapan bir arkadaşınız olarak bütün bilgimi, tecrübemi ve ilişkilerimi sektörün gelişimi için hizmetinize sunacağım. Bu arada İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri gibi kuruluşlar bizim en önemli paydaşımız . Onlarla beraber yürüyeceğiz. Bu güç emin olun bizi ileri taşır. Hedefimiz yüzde 50 ihracat artışı sağlamak olacak” görüşünü aktardı.

img-9917-min.jpg

İHRACATA ÖNEM VERECEĞİZ

Yaşanılan ekonomik sıkıntıları anımsatan Dağ, ihracat vurgusu yaptı. Odaya dış ticaret departmanı da kuracaklarını belirten Dağ, şunları söyledi: “İhracat yapmış olsaydık bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntıyı bu kadar ağır hissetmezdik. Bu yüzden ihracata önem vereceğiz. En büyük hedefimiz bu olacak. Odamızda iç ve dış ticaret departmanı oluşturacağız. MODEKO Fuarımız hem yurt içine hem de yurt dışına hitap ediyor. Bu fuarın yanına iki tane daha fuar oluşturacağız. Haksız rekabete son vereceğiz. Merdiven altı çalışan firmalar var. Ne vergi veriyorlar ne de odaya kayıtları var. Bu sistemi de ortadan kaldıracağız.”

DEVLET TEŞVİKLERİNDEN YARARLANACAĞIZ!

Mobilya ve marangoz esnafının devlet teşviklerinden bihaber olduğunu dile getiren Dağ, yaşadıkları ara elaman bulamama sorununa da dikkat çekti. Dağ, “Birçok teşvikten bilgi sahibi değiliz. Bu teşviklerden haberdar olacağız. Devletin verdiği bu teşviklerden bizler de faydalanacağız. Özellikle yurtdışından müşteri getirmek için bu teşvikler son derece önemli. Bu teşvikler uçak bileti, otel, araç kiralamak gibi avantajlar sağlıyor. Bir ülkeye gidip gelmek kişi başı 15 bin TL’ye mal oluyor. O yüzden devletimizin verdiği bu gibi teşviklerden yararlanacağız. Sanayi sitesi için devlet bize TOKİ sistemi yapmalı. Hangi parti iktidarda olursa olsun bu sorunumuzu bu şekilde çözeceğiz. Seçim döneminde yapılacak davetlerde bunun baskısını kurmamız lazım. Mahalle arasında olmuyor bu iş” diye konuştu.

BRANŞ KOMİTELERİ OLUŞTURACAĞIZ

Seçilmesi durumunda kısa süre içerisinde hayata geçirecekleri diğer projelerini anlatan Dağ, şöyle konuştu: “Odamızın internet sitesini geliştireceğiz. Teknoloji çağında yaşıyoruz ve bu internet avantajını kullanacağız. Yurt dışı taleplerimizi internet sayfamızda yayınlayacağız. Hayallerimizi gerçekleştirmek için geç değil. Zaman kaybediyoruz ama hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Şu anda ciddi bir gücümüz var ve bu gücümüzü birlikte kullanmalıyız. Kimlik kartlarımız olacak ve üyelerimiz bu kartları büyük bir gururla taşıyacak. Otopark sorununa sın vereceğiz. Güvenlik sorunumuz var. Kimliği belirsiz kişiler cirit atıyor. Bu güvenlik sorununu da çözeceğiz. Her üç ayda bir oda olarak yaptığımız hizmetleri üyelerimizle paylaşacağız. Branş komiteleri oluşturacağız. Yatak odası üreten, salon odası mobilyası üretenlerin branşı olacak. Uluslararası yolculuklarımızda aktarmalı uçuşların son bulması için çalışacağız.”

Tüm üyelere özgür iradesiyle oy verme çağrısı yapan Dağ, “Kimse üvey evlat olmayacak. Özgür iradenizle oy verin. Hatırla oy vereceksek üvey evlat muamelesi görürüz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.