Seyhan Kurtman Veda Etti

Seyhan Kurtman Veda Etti

9 Eylül Gazetesi çalışanlarından Seyhan Kurtman TGS Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesinin ardından istifa ederek İstanbul'a yerleşme kararı aldı.

9 Eylül Gazetesi'nde bir yıldır editör olarak görev yapan deneyimli gazeteci Seyhan Kurtman, Türkiye Gazeteciler Sendikasına Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilmesiyle beraber İstanbul'da çalışma kararı aldı. Deneyimli gazeteci Seyhan şu veda açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz ay Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmem  dolayısıyla İstanbul'da çalışma ve yaşama kararı aldım. Bu nedenle 1 yıldır editör olarak çalıştığım İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 9 Eylül Gazetesi'nden 30 Ekim Pazar günü itibariyle ayrılıyorum.

Gazetemizde çalışma olanağı sağlayan çok değerli İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila ve birlikte doğru habercilik için emek verdiğimiz tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. 

Kurulduğu 2012 yılından bu yana onlarca gazeteciye istihdam yaratan 9 Eylül Gazetesi, basın özgürlüğü ve gazetecilerin emeğinin hakkını savunan, bunun için de bütün imkanlarını seferber eden Türkiye'deki ender basın kuruluşlarından biridir. 9 Eylül Gazetesi, çalışanlarının, İzmir'deki gazetecilerin emeği, çabası ve desteğiyle basın özgürlüğünü sonuna kadar savunan, emekçileri sendikal haklara sahip basının öncülerinden olmayı sürdürecektir. Böyle bir kurumda çalışmanın onurunu her zaman taşıyacağım. 

19 yaşında Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü'nde başladığım mesleğimde, 2011 yılında kendi talebimle AA İzmir Bölge Müdürlüğü'ne görevlendirilerek İzmir basınında çalışma fırsatı buldum. İzmir, geçmişten günümüze engin gazetecilik kültürüyle basın emekçilerinin önünü bilgi birikimle açan en önemli kentlerden biridir. Ben de İzmir'de bu şansa sahip oldum. İzmir'de yaklaşık 6 yıllık süreçte haber peşinde koşturduğum sahadaki tüm meslektaşlarım ile AA'da, Habertürk Ege Bölge Temsilciliği'nde ve 9 Eylül Gazetesi'nde birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma sevgiler saygılar sunuyorum. 

En özel teşekkürüm ise Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın onurlu emek mücadelesini onlarca yıldır hiç bırakmayan, sendika görevlerimizde öğretici ve örnek olan, bütün gazetecilere de her koşulda desteğini esirgemeyen TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner ağabeyime olacak. Halil ağabey, İzmir'de bulunduğum süre içerisinde ağabeyliği ve meslek büyüklüğüyle her koşulda yanımda olmuştur. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.

Son olarak sendikal yaşamın ve mesleki örgütlülüğün önemini bir kez daha vurgulayarak, bütün basın emekçilerini basın özgürlüğü mücadelesi ve emeğimizin haklarını savunmak için Türkiye Gazeteciler Sendikası çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. 

İzmir basınında emek veren bütün büyüklerimize ve arkadaşlarımıza saygılar, sevgiler sunuyorum. Hoşçakalın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.