Seyyar satıcılar için 3 farklı çalıştay yapılacak

Seyyar satıcılar için 3 farklı çalıştay yapılacak

İzmir, İstanbul ve Ankara'da sokak satıcılarına yönelik 3 farklı çalıştay gerçekleştirilecek.

İzmir Seyyar Satıcılar ve Sanatkarlar Meclisi'nin ülke genelinde yapılanması sürerken sokak sanatçıları da siyasilerin de gündeminde daha fazla yer almaya başladı. Ülke genelindeki 6 milyon seyyar satıcıyı temsil eden Türkiye Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nu kurma yolunda önemli adımlar atan ve yaklaşık 20 ilde yapılanmasını tamamlayan seyyar satıcılar için siyasi parti ve belediyelerden de destek geldi

seyyar-2.jpg

“KENDİMİZİ ANLATACAĞIZ”

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, seyyar satıcıların sorunları, çözüm önerileri, yasal mevzuatlar ve vergi sistemi gibi konuların ele alınacağı 3 büyük kentte, 3 farklı çalıştay düzenleneceğini söyledi. Bu çalıştaylar sayesinde toplumun bakış açısının değişeceğine inandıklarını vurgulayan Laçin, “Günübirlik yaşayan kesimin düzenli ve sosyal güvenceli bir yaşama kazandırılması, hiç bir sabit esnafa zarar vermeden çalışabileceklerini anlatabilmemiz ve toplumun da tek tip araçlar ve tek tip kıyafetlerle göreceği seyyar esnaftan hijyenik, denetlenebilir ve uygun fiyata ürün alabileceğini anlatacağız” dedi.

3 BÜYÜK KENTTE

Seyyar satıcıların mütevazi olan isteklerinin anlaşılabilir olması için bu çalıştayların son derece önemli olduğunu belirten Laçin, “İlk çalıştay kentimizde olacak. Karabağlar CHP İlçe Başkanlığı ve Emek Büroları tarafından organize edilecek bu çalıştay 19 Mart'ta düzenlenecek. İkinci çalıştay ise 27 Mart'ta İstanbul Okmeydanı, Şelale ve diğer sivil inisiyatif dernekleri tarafından düzenlenen İstanbul'da gerçekleştirilecek. Son çalıştayımız ise Ankara'da Gelecek Partisi tarafından 2 Nisan'da yapılacak” diye konuştu.

seyyar.jpg

“İNTİHARLARI DURDURUN”

Geçtiğimiz günlerde HDP'nin seyyar esnafın sorunlarına yönelik Meclis'e bir önerge sunduğunu da sözlerine ekleyen Laçin şunları söyledi: “HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, hem esnaf-kurye sistemi ile çalışan emekçilerin sorunlarının tespiti ve çözümü hem de ciddi ekonomik sorunlar yaşayan biz seyyar satıcıların çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, gereken desteklerin sağlanması amacıyla TBMM Başkanlığı'na önerge verdi. Önergede ekonomik krizin yanında seyyar esnafların üzerindeki belediye baskısı da anlatılarak seyyar satıcı intiharlarına son vermek için çözüm üretilmesi istendi. Ayrıca içinde bulunduğumuz çalışma ve yaşam koşullarının belirlenerek iyileştirilmesi, başta belediyeler ve ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak sorunlarının çözülmesi için gerekli desteğin sağlanması, güvencesizliğe karşı sosyal güvenlik sistemine dahil edilmemiz için yasal düzenlemelerin yapılması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması istendi. Umarım artık sorunlarımıza çare bulunur ve intiharların önüne geçilir.”

seyyar45.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.