Sezgin Tanrıkulu, 'Onu sandıkta göndereceğiz'

Sezgin Tanrıkulu, 'Onu sandıkta göndereceğiz'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul mitingi öncesinde açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte siyasi yasaklı yolduğunu hatırlattı ve 'Onu sandıkta göndereceğiz' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin CHP’nin bugün İstanbul’da yapacağı “Milletin Sesi” mitingi öncesinde açıklamalarda bulundu. Sezgin Tanrıkulu açıklamasında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na getirilen siyasi yasağa dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte siyasi yasaklı yolduğunu hatırlatan Tanrıkulu, “CHP, onun için anayasayı değiştirdi, siyasi yasağını kaldırdı ve Siirt’ten milletvekili seçildi. O zaman mağdurdu şimdi zalim oldu. Şimdi kendisi aldığı güçle kendi muhaliflerini siyasi yasaklı hale getiriyor” dedi.

626665a04e3fe02d74e6a59e.webp

Tanrıkulu şunları söyledi:

“Bu mitingin fikri Canan Kaftancıoğlu’na getirilen siyasi yasaktan çıktı. Kaftancıoğlu, Erdoğan’ın başında olduğu hükümet tarafından siyasi yasaklı hale getirildi. Peki ne olmuştu geçmişte? 3 Kasım 2002 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldi. Genel Başkanı Erdoğan’dı. Erdoğan, söylediği şiirden dolayı halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten ceza almıştı, siyasi yasaklıydı.

YSK kendisini seçime sokmadı ve milletvekili olamadı. Partisi iktidardaydı, kendisi genel başkandı ama milletvekili değildi. CHP, onun için anayasayı değiştirdi, siyasi yasağını kaldırdı ve Siirt’ten milletvekili seçildi. O zaman mağdurdu şimdi zalim oldu. Şimdi kendisi aldığı güçle kendi muhaliflerini siyasi yasaklı hale getiriyor. Bugün bu meydandan biz, adalet mesajı vereceğiz, özgürlük, dayanışma mesajı vereceğiz. Bu iktidarı demokratik yolla sandıkta iktidarlarına son vermek için buradan bütün Türkiye’ye bir mesaj vereceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.