SGK teşvik sorgulama nasıl yapılır?

SGK teşvik sorgulama nasıl yapılır?

Teşvik sorgulama ile ilgili uzmanlar açıklama yaptı.

Teşvik sorgulama, son derece yoğun bir rekabet yaşanan iş dünyasında maliyetleri düşürmek amacıyla işveren tarafının en sık tercih ettiği teşvikleri öğrenme yöntemidir. İşverenler maliyetleri düşürmek amacıyla yeni yollar ve yöntemler arayışı içine girer. Girişimlerin desteklenmesi ve endüstrinin ileriye taşınması için devlet, teşvik paketleri sunar. Bu hizmetlerin asıl amacı sanayicinin yükünü azaltmak ve işsizliği azaltarak istihdamı artırmaktır. Bundan ötürü SGK teşvik programından faydalanarak potansiyel teşvik sorgulama işlemi ile paketten ne oranda destek alabileceğinizi öğrenebilmeniz mümkün olacaktır.

SGK teşvik paketini kurum büyüme odaklı işverenlerin iştirakini desteklemek için özenli ve dikkatli bir şekilde dağıtır. Paket kendine fon sağlamak amacıyla teşvik sorgulama sonucunda destek başvurusunda bulunan işletmeler için önemli bir modeldir. Siz de “Yatırım teşvik belgesi sorgulama nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını merak ediyorsanız detayları inceleyebilirsiniz.

tesvik-sorgulama-2.jpg

İŞVEREN YATIRIM TEŞVİK BELGESİ SORGULAMA

SGK tarafından yapılan yenilikler ile işveren tarafı çalışanını işe almadan önce hangi teşvik paketlerinden ne kadar faydalanabileceğiniz öğrenebilir. Sorgulama için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ekranından SGK işveren sistemi veya e-devlet sisteminden işveren sistemi bölümünü kullanarak şifreyle giriş yapabilirsiniz. SGK teşvik sorgulama işlemi için izlenecek adımlar bu şekildedir:

Teşvik sorgulama- https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresine giriş yapın.

SGK işveren sistemi üzerinden, teşvik programından yararlanacak sigortalıyı tanımlama kısmını seçmelisiniz.

SGK potansiyel teşvik sorgulama bölümünü seçerek işe alınacak kişinin üzerinden teşvik paketinden faydalanıp faydalanamayacağınızı öğrenebilirsiniz.

SGK Teşvik Sorgulama Sırasında Karşılaşabileceğiniz Hata Bildirimleri

Teşvik sorgulama yaptığınız esnada hatalı bazı işlemler yapılmasından ötürü işe alacağınız personelle ilgili hatalı bildirim alarak problem yaşayabilirsiniz. Bu tip sorunları engellemek için teşvik sorgulama yaparken adımları daha kolay takip edebilmenizi sağlayacak şu hususlara dikkat etmeniz gerekir:

İşsiz Kişinin İşkur’a Kayıtlı Olmamasıyla İlgili Hata Bildirimi: Eğer bu şekilde bir hata bildirimi ile karşılaşıyorsanız, kişinin öncelikle İŞKUR sistemine kaydının yapılması gerekir. Kaydın ardından başka bir sorun bulunmaması durumunda destekten faydalanabilirsiniz.

Son X Ay Çalışmış Görünme ile İlgili Hata Bildirimi: İşe alınacak personelin son 3 ya da 6 ay SGK primi yatmışsa bu belirtilen süre sonunda işe alım gerçekleştirmeniz durumunda destekten yararlanabilirsiniz.

Ortalama Personel Sayısına İlave Olmama Bildirimi ile Karşılaşma: Çalışanın işe alındığı süreçte ortalama personel sayısını sağladıysanız teşvikten faydalanamazsınız. Ancak daha sonraki dönemde ortalama personel sayısını karşılamanız durumunda teşvik sorgulama işlemini başarıyla tamamlayarak destekten faydalanılabilir.

2001 yılından beri hizmet sunan İNKA İK teşvik programları konusunda işverenlerin karşılaşabileceği sorunları çözerek hangi desteklerden faydalanabileceğiniz konusunda size danışmanlık yapar. SGK teşvik ve birçok konuda alanında en iyi hizmeti sunan İNKA İK’nın danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

SGK TEŞVİK SORGULAMA YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, işe alımdan önce teşvik paketi sorgulama yapmaktır. Bu ön teşvik sorgulama SGK imkanları sayesinde personelin İŞKUR’a kayıtlı olmamasından ötürü muhtemel teşvik kaybının önüne geçilir. Ön teşvik sorgulama esnasında:

İşe alınacak kişi için uygun olan teşvikler yeşil renk olarak görülür.

Yararlanılamayan teşvikler ise kırmızı renkte olacaktır. Yan bölümde de teşviğin neden alınamayacağı belirtilir.

Teşvik sorgulama yapıldığı esnada yeni işe alınacak personelin TC kimlik ve eğitim bilgileri hakkında doldurulması gereken alanları yazdıktan sonra teşvik alımı ile ilgili sorun olup olmadığı öğrenilir.

Eğer daha profesyonel bir desteğe ihtiyacınız varsa, konuyla ilgili bilgi almak için https://inkaik.com/ üzerinden bilgi alabilirsiniz. İNKA İK’nın profesyonel çözümlerini değerlendirerek, firmanız için etkili adımlar atabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.