Shazam Android uygulaması Pop Up Shazam özelliğine kavuştu

Shazam Android uygulaması Pop Up Shazam özelliğine kavuştu

Akıllı telefonun mikrofonunu kullanarak o an çalan müziği tespit eden Shazam, önemli bir kullanıcı kitlesine sahip.

Uygulama cihaz dışında çalan sesleri gayet başarılı bir şekilde tanımlıyor. Ancak cihazda çalan şarkı konusunda henüz çok fazla yeteneği yok. Uygulama şimdi bu durumun önüne geçiyor. Shazam Android uygulaması Pop Up Shazam isimli yeni bir özellik kazanıyor.

Shazam Android uygulaması, cihazdan çalan şarkıyı da tanımlayabilecek şekilde güncellendi. Pop Up Shazam ismi verilen bu özellik, bildirim ekranında kalıcı bir bildirim olarak duruyor. Bu kalıcı bildirime dokunulduğunda Facebook Messenger’ın sohbet başlıklarına benzeyen, kayan bir buton ortaya çıkıyor. Bu butona basıldığı takdirde Shazam, cihazda çalan şarkıyı tanımlayabiliyor. Ayrıca, uygulama şarkıyı tanıdığı zaman şarkı sözleri de ekrana düşüyor.

Pop Up Shazam, özellikle insanların sosyal medya platformlarında paylaştığı hikaye ve gönderilerdeki şarkıları tanımlamak için kullanışlı olacak. Shazam uygulaması 9.33 sürümündeki Android kullanıcıları için güncellendi. iOS kullanıcıları ise henüz bu özellikten yararlanamıyor. Ancak, muhtemelen yakın zamanda özellik iOS tarafında da yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.