Shih Tzu Sahiplenme

Shih Tzu Sahiplenme

Shih Tzu fiyatları da neredeyse her şeyin fiyatı gibi pandemi döneminde artışa geçmiştir.

Shih Tzu fiyatları ortalama olarak 3000 TL ile 12.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Safkan bir Shih Tzu ırkı köpeğin fiyatı tıpkı diğer köpek ırkları için de geçerli olduğu gibi melez bir Shih Tzu’dan doğal olarak daha fazla olacaktır ancak yine de Shih Tzu’nun safkan olduğuna emin olmak için gerekli belgeleri görmeyi talep etmeyi unutmayın; elbette köpeğinizin melez ya da safkan olması ona karşı sevginizi değiştirmeyecektir ancak burada önemli olan birtakım kötü niyetli kişilerin sizi dolandırmasına müsaade etmemektir.

Shih Tzu Mizacı

Shih Tzu’nun dilimizdeki karşılığı küçük aslandır ancak bu köpek hiçbir şekilde aslanı andırmaz küçük bir sevgi yumağını andırır demek daha açıklayıcı olabilir.

Eğer sizi hiç yalnız bırakmayacak, size sıkı sıkıya arkadaşlık edecek bir köpek arıyorsanız küçük aslan yani shih tzu tam size göredir çünkü bu köpekler deyim yerindeyse arkadaşlık için yetiştirilmişlerdir, sizi odadan odaya giderken dahi takip edeceklerdir ve bu takip süreci bile onlar için çok büyük bir mutluluk kaynağıdır. Mutlu ve dışa dönük bir mizaçları vardır tam bir neşe kaynağıdırlar.

shih-tzu-sahiplenme.jpg

Çocuğunuz küçük bir köpek yavrusuna nasıl davranacağını biliyorsa (bu yavrular çok küçük oldukları için kolay hasar alabilirler, çocuğunuz küçük bir köpek yavrusuna nasıl davranacağı biliyorsa derken kastedilen bu duruma dikkat edip edemeycekleridir) gönül rahatlığıyla çocuğunuzu bu neşe kaynağı ile yalnız bırakabilirsiniz, çok iyi dostlar haline gelebilirler, birlikte oyunlar oynamaya bayılacaklardır.

Apartman yaşamına kolaylıkla uyum sağlayabilecek, kanepede sevdiğiniz bir diziyi izlerken birden kucağınıza kıvrılacak size koşulsuz sevgilerini sunacaklardır.

Shih Tzu köpekler yalnız kalmayı pek tercih etmezler, gözleri hep sizi arayacaktır bu sebeple eğer gün içinde iş veya herhangi bir sebepten Shih Tzu ırkından köpeğinizi yalnız bırakmanız gerekiyorsa onu kademeli olarak buna alıştırmanızı öneririz.

Shih Tzu Dikkat Edilmesi Gerekenler

Shih Tzu fiziksel özellikleri dolayısıyla sıcağa karşı duyarlıdır bu sebeple sıcak havalarda dikkat edilmeleri, klimalı odalarda bulunmaları gerekir.

Shih Tzu ırkına mensup köpeğinizin tüylerini günü gününe taramanız gerekir.

Shih Tzu hırıltı ve horlama gibi sesler çıkarmaya yatkındır.

Shih Tzu ırkı köpekler çeşitli diş problemlerine yatkınlık gösterebilirler.

Shih Tzu; parvo, kuduz ve distemper gibi tüm köpeklerin yaşayabileceği bakteriyel ve enfeksiyonlara karşı ekstra hassastır ancak endişelenmenize gerek yok bu enfeksiyonların çoğu aşı ile önlenebilir.

Shih Tzu ırkı köpekler portosystemic shunt (PSS) olarak bilinen bir karaciğer hastalığına diğer ırklardan daha yatkındır.

Shih Tzu ırkı köpekler çeşitli göz hastalıklarına yatkındırlar.

Obezite geliştirmeye yatkındırlar bu sebeple beslenmelerine özellikle dikkat edilmesi gerekir.

Her ırkta olduğu gibi bu köpeğin de beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak ideal bir köpek mamasına ihtiyacı vardır, bu konuda veterinerinizle ortak hareket etmeniz önerilir.

Shih Tzu Sahiplendirme

Shih tzu ırkına mensup köpeklerin “imperial” veya “teacup” shih tzu olarak ücretli veya ücretsiz bir şekilde sahiplendirilmeye çalışıldığını görebilirsiniz ancak söz konusu ırkın “imperial” veya “teacup” olarak adlandırılmış bir türü yoktur. Shih Tzu sahiplenme bu cinslerin adı başlığa konularak veriliyorsa bu ilanı kesinlikle ciddiye almamanızı tavsiye ederiz. Bu isimler kötü niyetli kişiler tarafından normalden küçük veya normalden büyük shih tzuların pazarlanması için üretilmiştir, deyim yerindeyse dolandırıcılık ürünüdürler. Bu sebeple bu tarz ilanlara itimat etmemenizi öneririz. Safkan olan Shih Tzu sahiplendirme genelde 6.000 TL’den başlamaktadır; bu fiyat yerel bir yetiştiriciden Pet Shop’a farklılık gösterecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.