Shoexpo İzmir'e büyük ilgi!

Shoexpo İzmir'e büyük ilgi!

Shoexpo – 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda hem kadın hem de erkek kullanıcıların hayatını kolaylaştıran modeller görücüye çıktı.

Kadın ayakkabısı kategorisinde 31’den 44’e, erkek ayakkabısı kategorisinde ise 37’den 52 numaraya kadar modeller sektör profesyonellerine sunuldu. Firma temsilcileri, Shoexpo İzmir’de özel ayakkabılara ilginin bir hayli fazla olduğunu ifade eti.
 
Türkiye ayakkabı ve çanta sektörünün buluşma noktası olan Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın 45’incisi İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de sektör profesyonellerini ağırladı. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikler ile tasarımların tanıtıldığı fuarda 2020 kreasyonu başta olmak üzere 2019 modelleri de sergilendi. Katılımcı firmalar da fuarda özel tasarımlar başta olmak üzere farklı ürünlerini profesyonel ziyaretçilere sundu. Özel ayakkabıların yanında katılımcılar hayat kolaylaştıran tasarımları da Shoexpo İzmir’de görücüye çıkardı. Kadınlar için hazırlanan, 31 numaradan 44 numaraya kadar olan ayakkabılarını alıcılara tanıtan katılımcı firma yabancı satın alımcılarla ikili görüşmeler yaptı. Katılımcı bir başka firma ise erkek tüketicilerin hayatını kolaylaştıran modellerini profesyonellerle paylaştı. 37 numaradan başlayarak 52 numaraya kadar klasik ya da spor tarzda ayakkabı üreten firma, uzun boylu ve ayağı büyük tüketicilere modelleriyle kolaylık sundu.

47 numaraya kadar yapılıyor

Çalışmaları hakkında bilgiler veren katılımcı firma sahibi Çağla İşyapan, babetlerde istekler doğrultusunda 47 numaraya kadar çıkabildiklerini belirtti. İşyapan, “Biz topuklu ayakkabıda botlarda sınır olmadan, hemen hemen yapabileceğimiz her modelde çalışıyoruz. Butik bir firmayız. Ürünümüzü özelleştirdik. Çalışan kesime hitap ediyoruz. Klasik bir çizgimiz var, deri ayakkabı yapıyoruz. 44 numaraya kadar kadın ayakkabısı üretiyoruz. İnsanlar şaşırıyor ama alanlar çok var. İzmir’de Işıkkent’te üretiyoruz. Nijerya, Filistin, İsrail, Irak, İran, Azerbaycan, Almanya, Ukrayna ve zaman zaman Rusya ile çalışıyoruz. Biraz daha ihracat potansiyelimizi artırmak istiyoruz. Doğu Avrupa ülkelerinde de büyük ayak potansiyeli var. Nijeryalı müşterilerimiz bizden 45 – 46 numara bile istedi. Ancak babetler dışında topuklu ayakkabılarda çok mümkün olmuyor. Genel olarak kendi modellerimiz, sezon koleksiyonlarımız üzerinden hareket ediyoruz. Bazen müşterilerimiz model de gösterebiliyor. Hitap ettiğimiz kitleye uygun bir modelse esneklik de yapabiliyoruz” dedi.

Büyük numaralara ilgi var

37’den 52 numaraya kadar ayakkabılar üreten firmanın temsilcisi Nurcan Pehlivan Yıldız, “37’den 52 numaraya kadar klasik modellerde yapılıyor. Genelde müşteri portföyümüz basketbolcular başta olmak üzere uzun boylular. Norveç’te, Hollanda’da, Karadağ’da fazlaca var mesela. Hepsi deri, üst segmentte ayakkabılar yapıyoruz. Model açısından sıkıntı yaşamıyoruz. Çok eskiden beri ayakkabıları yapıyoruz. İsteklere ayak uydurarak çalışmamıza devam ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.