Shoexpo’da heyecanı başlıyor!

Shoexpo’da heyecanı başlıyor!

Türkiye’nin ayakkabı ihracatının en büyük destekçilerinden Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, ticaretin kalbinin attığı yer olacak.

Nobel Expo ve İZFAŞ işbirliğinde 16-19 Mart tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Fuar İzmir'de düzenlenecek 48. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuara taşıyan Shoexpo’da ziyaretçiler, ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri önceden görme şansına sahip olacak. Farklı etkinlikler ile sektördeki son moda ve inovatif yaklaşımların görücüye çıktığı fuar, yerli ve yabancı satın almacılar ile üreticileri bir araya getirecek. Uluslararası satın almacıların katılımıyla ikili işbirlikleri için kaçırılmaz fırsatlar sunacak.

projects-5505-1646953384823-suleymanozcan.jpg

“FUARLAR OLMAZSA OLMAZIMIZ”

İzmir Ticaret Odası Ayakkabı Komitesi Meclis Üyesi Faruk Hanoğlu dünyanın içerisinde bulunduğu zor koşullara rağmen, fuarların “olmazsa olmaz” etkinlikler olduğunu söyledi. Shoexpo’nun sektöre ve şehre büyük katkıları olacağına inandığını söyleyen Hanoğlu “İzmir olarak ayakkabı sektöründe çok ciddi yol aldık, üreticilerimiz çok güzel çalışmalar yapıyor. Sektörün en büyük tedarikçileri bu şehirde, çocuk ayakkabısından kadın ayakkabısına her model ayakkabı üretiminde başarılıyız. Potansiyel bu kadar yüksekken pazar payını artırmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu doğrultuda her türlü zorluğa rağmen 2023’de ayakkabı sektörünün küresel gücünü artırmayı hedefliyor, hiç durmadan çalışıyoruz. Bu konuda fuarlar önemli bir köprü görevi görüyor” diye konuştu.

“DÜNYA’YA AÇILAN KAPI”

AYKÜSAN Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan ise İzmir’in ayakkabıcılık sektöründeki potansiyel ve başarılarını daha da ileriye taşımak istediklerini vurguladı. Fuarları dış pazarlara ve Dünya’ya açılan bir kapı olarak nitelendiren Özcan “Biz ne kadar kaliteli üretim yaparsak yapalım, ürünümüzü sergilememiz, tanıtım yapmamız gerekiyor. Fuarlar, bu amaç için çok önemli” diye konuştu. Özcan, yurt dışından gelen alım heyetlerini fuarda ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek “Ekonomideki gel gitler, ihracat için fırsat yaratıyor. Fuarın da etkisiyle bu yıl ihracatta geçen seneki rakamları geçeceğimize inanıyoruz” dedi.

projects-5505-1646953389265-erhancelik.jpg

“AYAKKABI ÇIKARMASI YAŞANACAK”

Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ise İzmir’de adeta bir ayakkabı çıkarması yaşanacağını belirterek “İzmir’de sektör temsilcilerinin de destekleriyle gerçekleşen bu fuar bizim için paha biçilemez. Fuarlar sektörlerindir diyerek yola çıktık, ihracat odaklı fuarlar yapmaya devam edeceğiz. Hep birlikte yeni pazarların kapılarını sektöre sonuna kadar açarken, kent ekonomisine de dolaylı katkı sağlayacak bir fuar gerçekleştireceğiz. Shexpo ile hem ihracatın hem yeni pazarların kapıları sonuna kadar açılacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.