Siber Güvenlik yapısı değişebilir

Siber Güvenlik yapısı değişebilir

Cloudflare COO‘su Michelle Zatlyn siber güvenlik hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Siber Güvenlik günümüzde oldukça önemli bir konumda. Bir çok insanın kişisel bilgileri internet üzerinde bulunuyor ve bazıları tamamen erişilebilirken bazıları da korunaklı bir şekilde tutuluyor. Bazı sitelerin korunması için bir çok farklı yollar izlenir ve bunlardan en önemlisi ise genellikle ağ trafiğini etkileyecek saldırılara karşı oluşturulan güvenlik yöntemleridir.

Cloudflare COO‘su Michelle Zatlyn, ” Günümüzde uygulanan siber güvenlik yöntemlerinin geçmişte kalacağını düşünüyorum, 10 yıl için siber güvenlik yöntemleri su filtreleme sistemlerine benzeyen bir noktaya gelecek. İnternete her bağlandığınızda Cloudflare veya diğerleri gibi bir siber güvenlik ağı üzerinden bağlanacaksınız. Her bağlantıda aynı su filtre sisteminden geçer gibi internete erişebileceksiniz. Bu sayede her şeyin temiz olduğundan emin olacağız.” açıklamasını yaptı.

Siber Güvenlik yapısı

Buradaki amaç saldırganları harekete geçme şansı vermeden engellemeye çalışmak olarak belirtiliyor. Bu değişimin habercisi olarak da evden çalışma şeklinin olduğu vurgulanıyor. Çünkü şirketler verileri korumak için tek bir noktaya odaklanıyor ve çalışanlarının evlerindeki güvenlik problemlerini atlıyorlar. Bu yüzden saldırganlar şirketlerin veri merkezlerine odaklanıp vakit kaybetmektense evden çalışanlara yönelmeyi tercih ediyorlar. Evden çalışan insanların bağlandıkları ağların çok güvenli olmadığı vurgulanıyor, özellikle şirketlerin kritik geliştirmeleri evlerden yapılırken. Bu açıklamalara göre önümüzdeki 10 yıl içinde siber güvenlik yöntemlerinde köklü bir değişiklik görebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.