Siber güvenlikte iç tehditlere dikkat!

Siber güvenlikte iç tehditlere dikkat!

ESET, düzenlediği basın toplantısında siber güvenlik ile ilgili önemli noktalara değindi “Geleceğe Hazır Siber Güvenlik” toplantısında hem 2019 yılının dijital güvenlik ürünleri tanıtıldı hem de öne çıkan siber tehditler mercek altına alındı

Toplantıda konuşan ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, çalışanların bilerek ya da bilmeyerek, hassas şirket verilerini dışarıya sızdırabildiğine dikkat çekti. Toplantıda paylaşılan bilgiye göre veri sızıntısı önleme yazılımları (DLP) ağ denetim özellikleriyle hassas verilerin ağ dışına çıkmasını engelliyor. ESET’in veri sızıntısı önleme yazılımı olan Safetica da bu amaca hizmet eden ürünlerden biri. Ürün, tüm bilgisayarı şifreleme imkanı sunuyor. Böylece yetkisiz kişiler bilgilere erişemiyor.

Günümüzde artan veri akışı hem dışarıdan hem de içeriden gelen siber tehditlerin denetlenmesini zorlaştırıyor. Bu da ortaya önemli bir siber güvenlik açığı çıkarıyor. ESET tarafından geliştirilen DLP çözümleri iç tehditlere karşı denetim sağlarken, antivirüs yazılımları da ağırlıklı olarak dış etkenlere karşı bir koruma kalkanı oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.