SICAKLA GELENLER

SICAKLA GELENLER

Banu Pirinçcioğlu yazdı...

Yakında felaket filmleri gerçeğe dönecek diye endişeliyim. Kocaman dev böcekler şehri istila edecek gibi. 

Bizim İzmir'den bahsediyorum. Diğer şehirleri bilmem. Ama bizde durum vahim 

Hava haddinden fazla sıcak, çıldırmış durumda. Sokakta kediye köpeğe koyduğum su bile akşama kalmadan buhar oluyor. Denemedim ama yumurta kırsak pişecek gibi. Ve bu gece gündüz azalmadan devam ediyor. Kaynama noktasına ulaştık. 

Peki böyle olunca ne oluyor? Sevimsiz hamamböcekleri  üremeye başlıyor. Buhar ve nem aşığı olan bu böcekler ortamını bulup neşe içinde caddelerimizde cirit atmaya başladılar. 

Öyle ki, sokakta komşunuzdan çok hamamböceğine rastlıyorsanız üzülmeyin, yalnız değilsiniz. 

Bu sırada temiz İzmir güzel İzmir diye yola çıkan belediyemizin yer süpüren yıkayan robotları caddeleri durmadan yıkıyor. Islanmış caddelerimizin üzerinde kayarcasına dolaşan böcekler mutlu. Ama biz insanlar değil. 

Lakin ben, sokağımda böcek istilası varsa eğer, yollar yıkanmış yıkanmamış pek umursamıyorum. Benim temizlikten anladığım bu değil. Bu daha çok kiri halının altına süpürmek gibi. 

Peki çözüm yok mu? Olmaz olur mu, elbette var.  Doğru ve düzenli ilaçlama yapılır iş biter.  

Bilmiyorum belki yetkililerin haberi yoktur sokak sokak gezen böceklerden. Belki kimse dert yanmıyordur, belki şikayet eden yoktur. Ancak ben bunu ciddi bir sorun olarak görüyorum. 

Şehir planlamacısı değilim, böcek uzmanı da olmadım. Ancak bu mücadelenin  yolunun ilaçlamadan geçtiğimi bilecek kadar bilgi sahibiyim. 

Normal şartlarda şehrin muhtelif yerlerine, rögarlara ayda bir kez ilaç yapılıyorsa bu sıcaklıklarda ayda beş kez yapmak gerekiyor belki. Yetmiyorsa on kez.  

Uçuşan tozlardan,  inşaat kumlarından geçtim, ama böcekli caddelere acil çözüm bulunsun. Hatta çözüm belli, aksiyon alınsın.  Yoksa yerleri süpürüp süpürüp üstüne de sulu süpürgeyle yıkamanın bize bir faydası yok. 

Böcekler ıslak caddelerde temiz temiz gezsin istiyorsanız o başka tabii...
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.