ŞİDDETE MARUZ KALAN ÇOCUKLAR İÇİN ÖĞRETMENLERE ÖZEL EĞİTİM

ŞİDDETE MARUZ KALAN ÇOCUKLAR İÇİN ÖĞRETMENLERE ÖZEL EĞİTİM

Özel eğitime muhtaç çocuklar, geçici koruma altındaki mülteci çocuklar, şiddete maruz kalmış çocuklar, göç ve terörden etkilenmiş çocuklar ve doğal afetten etkilenmiş çocuklar için öğretmenler eğitime alındı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan eğitimle öğretmenler özellikle dezavantajlı bölgelerde bulunan ve  hayatın zorlukları ile karşılaşan öğrencilere daha çok yardımcı olabilecek.


Öğretmenler aldıkları eğitimlerde çocuk ihmal ve istismarında da öğrencilere psikolojik ve rehberlik desteği verebilecekler.


Öğrencilerin yaşadığı olumsuzluğu aşarak hayata daha pozitif bakmaları ve her çocuğun kaliteli bir  eğitime erişmesinin amaçlandığı çalışmada  öğretmenler yaz tatilinde eğitime büyük ilgi gösterdi.
Dezavantaj için kapsamlı eğitim …


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, UNICEF İşbirliği ve Erciyes Üniversitesi Koordinatörlüğünde başlatılan “Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi” programı çerçevesinde öğretmenlere yönelik kurslar düzenlendi. 
“Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi” programı ile başta dezavantajlı çocuklar (özel eğitime muhtaç çocuklar, geçici koruma altındaki mülteci çocuklar, şiddete maruz kalmış çocuklar vb.) olmak üzere tüm çocuklara hizmet sunan eğitim personelinin kapasitesini güçlendirmek ve her çocuğun kaliteli kapsayıcı bir eğitime erişmesi amaçlandı.


Seçilen sekiz pilot ilden biri olan İzmir’de öğretmenlere yönelik kurslar, İzmir Atatürk Lisesinde gerçekleştirildi.
 Çalışma kapsamında, kapsayıcı eğitime yönelik mesleki gelişim eğitimi programı geliştirilerek öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda, çeşitli başlıklar altında modüller  (Kapsayıcı Eğitime Giriş, Kapsayıcı Öğretim ve Değerlendirme, Kapsayıcı Öğrenme Ortamları (Fiziki ve Psiko-Sosyal ), Okul- Aile Ve Toplum İşbirliği, Engeli Olan Çocuklarla Çalışmak, Türkçenin İkinci Dil Olarak Öğretilmesi, Şiddete Maruz Kalmış Çocuklarla Çalışmak, Geçici Koruma Altındaki Çocuklarla Çalışmak, Göç Ve Terörden Etkilenmiş Çocuklarla Çalışmak, Doğal Afetten Etkilenmiş Çocuklarla Çalışmak) oluşturuldu.


Kurslarda “Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü” eğitici eğitimini tamamlayan 25 formatör, eğitim görevlisi olarak görev aldı.  Kursların sonunda 211 katılımcı öğretmene sertifikaları verildi.
 

Evlatlarımız bize emanettir…


İzmir il Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Bakanlığımızın bu projede ilimizi pilot iller arasına bizleri çok sevindirdi. “Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi” programını başarıyla tamamladık. İlimizdeki özel eğime muhtaç koruma altındaki mülteci çocuklar göç ve terörden etkilenmiş şiddete maruz kalmış evlatlarımız bizlere emanettir. Onların mağduriyetlerini gidermek, yüzlerinin gülmesine vesile olmak,  onları akranları ile aynı seviyeye getirmek için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.


İzmir il milli  eğitim müdürlüğü yetkilileri tarafından İsteğe bağlı olarak  dezavantajlı  öğrenciler açılan kurslara bayan öğretmenlerin daha yoğun ilgi gösterdiği bilgisi verildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.