Şiddetsiz iletişimin yolu Bornova’dan geçti

Şiddetsiz iletişimin yolu Bornova’dan geçti

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen ‘Şiddetsiz İletişim: Bir Yaşam Dili’ konulu interaktif seminer büyük ilgi gördü.

‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ öncesinde Bornova Belediyesi bu konudaki farkındalığı arttırmak amacıyla Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi. Profesyonel Koç Esin Erek’in verdiği ‘Şiddetsiz İletişim: Bir Yaşam Dili’ konulu interaktif seminer ilgiyle izlendi. Seminer öncesinde Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı sergi gezildi. Sergide, cinsiyet ayrımcılığına karşı tepkilerini kağıtlara yazarak ifade edenlerin mesajları fotoğraflarla yer aldı.
sly_7317.jpg

Bornovalıların yoğun bir ilgi gösterdiği ‘Şiddetsiz İletişim: Bir Yaşam Dili’ konulu interaktif semineri veren Profesyonel Koç Esin Erek, insanlar arasındaki iletişimin kişinin kendi iç barışına, aile barışına ve toplumsal barışa etki ettiğini belirterek, “Şiddetsizliğe gitmek için şiddetin ne olduğunu, şiddetin hepimizin içinde varolduğunu kabul etmeliyiz. Bu konuda bir farkındalık olursa dilimizi şiddetten arındırabiliriz. Bu da bizi varoloşumuzdan gelen içimizdeki şefkatle buluşturur” dedi. Erek, salonu dolduran izleyicileri de anlatımına dahil edip sorular sorarak şiddetsiz iletişim kurmanın yollarını anlattı. Erek, fiziksel şiddetin ateşini, kişiyi duygusal olarak inciten pasif şiddetin körüklediğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.