SİDİK İÇİP, TEZEK BANYOSU YAPTILAR

SİDİK İÇİP, TEZEK BANYOSU YAPTILAR

Ülkenin kuzeyindeki Firuzabad'da dang humması olarak bilinen salgından dolayı şimdiye kadar 50 kişinin öldüğü belirtildi.

Sivrisineklerle taşınan ateşli hastalıkların giderek yayıldığı ülkede dang hummasına yakalanan 400 kişinin hastanede tedavi altına alındı.

sidik.jpg

Sağlık sisteminin koronavirüsle mücadelede zayıf düştüğü ülkede yayılan dang humması, akıllara yeniden ürkütücü uygulamaları getirdi.Bugüne kadar 33 milyona yakın kişinin koronavirüse yakalandığı Hindistan’da, virüsten dolayı 440 binden fazla ölüm meydana geldi.vaka sayısının rekorlar kırdığı ülkede, koronavirüsle başa çıkmak için sidik içildi, vücuda tezek sürüldü, bitkisel buhar terapisi uygulandı, inek dışkısında duş alındı.Ne var ki tüm bunlar ne koronavirüsü bitirdi ne de salgınları durdurabildi.

Vakalar, genellikle "yağış dönemleri" olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve martta artış gösteriyor.

Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor.Hastalığa sebep olan sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerindeki çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerektiği belirtiliyor.Dang humması, dünyanın en hızlı yayılan sivrisinek kaynaklı hastalık olarak biliniyor. Gribe benzer seyir gösteren hastalık, iç kanama ve ölüme yol açabiliyor.

hint-salgin-3748.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.