Sıfır Atık Fikir Maratonu Bornova’da başlıyor!

Sıfır Atık Fikir Maratonu Bornova’da başlıyor!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Sıfır Atık Fikir Maratonu’nun başladığını duyurdu.

Medya Ege- Bornova Belediyesi bu projeyle “Sıfır Atık” hedefine ulaşabilmek için toplumun yaratıcı enerjisi ile çözümler geliştirmek istiyor ve alışkanlıklarımızı nasıl değiştirebileceğimize yönelik yaratıcı fikirleri, strateji ve politikalarını şekillendirirken ya da projelerinde kullanmayı hedefliyor. Projeyi Başkan İduğ kişisel sosyal medya hesabında şöyle paylaştı:

“Sıfır Atık Fikir Maratonu” başlıyor” Sıfır atık yönetimi stratejimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla fikrimiz.org ile düzenlediğimiz ödüllü fikir maratonu için yaratıcı fikirlerinizi bekliyoruz!"

basliksiz-4.jpg

Fikrimiz nedir?

2016 baharında İzmir’de, toplumun kolektif zekasının, toplumun faydasına nasıl kullanılabileceğini araştırmak üzere kuruldu. Bilim insanlarının uzun kafasını kurcalayan bu konunun içine mobil teknoloji, büyük veri, doğal dil işleme gibi kavramlar girince kurum farklı bir boyut kazandı. Amaçları ürün, hizmet veya proje geliştirmek, tanıtmak isteyen kuruluşlarla, yaratıcı fikirlerini değerlendirmek isteyen bireyleri bir araya getirmek.
Üniversitelerden akademisyen ve öğrencilerle başlayan araştırmalar sonucunda algoritmalar geliştirildi, tezler ve makaleler yazıldı. Ar-Ge çalışmaları ise devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.