Sigara Kullanımında Dünyada 10’uncuyuz

Sigara Kullanımında Dünyada 10’uncuyuz

“Sigara bağımlılığından kurtulun” 

Halk sağlığına yönelik eğitim çalışmalarını aralıksız sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde düzenlediği eğitim semineri ile de halkı kötü alışkanlıklardan uzak durmaya davet etti.
 
Kent Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen seminere Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Atasever konuşmacı olarak katıldı. “Kendinize daha fazla zarar vermeden sigara bağımlılığından kurtulun” çağrısı yapan Atasever, “Sigara bağımlılığı günümüzün en önemli hastalıklarından biridir, öldürücüdür. Türkiye sigara kullanımında dünyada 10. sıradadır. Bu alışkanlıktan mutlaka vazgeçilmelidir” dedi. 
 
ZORLANMAK BIRAKMAYA ENGEL OLMAMALI
Sigarayı bırakırken yaşanan sıkıntıların bırakmaya engel olamayacağını belirten Dr. Deniz Atasever “Sigarayı bırakırken el meşguliyeti geliştirilmeli. Yazı yazma, bayanlarda el işi gibi seçenekler değerlendirilmeli. Sigaradan kurtulma döneminde mutlaka spora yönlenmeli, yürüyüşler yapılmalıdır. Bol bol su içilerken, alkol ve yağlı gıdalardan uzak kalınmalı“ dedi. Atasever ayrıca mutlaka tıbbi destek alınması gerektiğini de söyledi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.