Sigaranın ve kirli havanın zararlı etkisini azaltıyor!

Sigaranın ve kirli havanın zararlı etkisini azaltıyor!

Daha önce adını bile duymamış olabilirsiniz ama bu meyvelerin öyle faydaları var ki!

Her zaman tükettiğiniz meyveleri bir kenara bırakın. Birazdan vereceğimiz meyve isimlerini ve faydalarını daha önce hiç duymadığınıza eminiz. İşte daha önce isimlerini dahi işitmediğiniz meyveler ve sağlığınıza olan faydaları…
 

Çerimoya 

Dünyanın en lezzetli meyvesi oalrak bilinen bu meyve ağzınızda tereyağı gibi eriyor. Tadı mangoya benzemekle birlikte sağlık açısından da oldukça faydalı bir meyve…  İdrar yolları ve solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırarak çabuk iyileşmeyi sağlıyor.
 

Durian

Durian meyvesinin tadı fındığı andırıyor. Günlük bir adet durian meyvesi C vitamini ihtiyacının neredeyse tamamını karşılamaya yardımcı oluyor.
 

Jabuticaba

Bu meyve ağacın gövdesinde büyüyor ve tadı üzümle neredeyse aynı… Sağlık için de faydalı olduğuna inanılan Jabuticaba, bademcik, astım ve ishalde kaynatılarak tedavi amaçlı da kullanılıyormuş. Kaynatılıp içilmesi astıma, kan tükürmeye, dizanteri gibi rahatsızlıklara iyi gelmekteymiş.

Bademciklerinde iltihap olanlar tarafından iltihabı hafifletmek için kullanılıyormuş ayrıca. Meyvede dzhabotikaby çeşitli antikanser bileşeni bulunmuş.
 

Tamarillo

Meyvesinin tadı domatese benziyor. Bu meyvenin en önemli özelliği, içerdiği Beta Carotene sayesinde sigara dumanı ve hava kirliliğine karşı vücuda siper olması.
 

Kırmızı muz

Kırmızı muz sıradan muzlara göre içerisinde çok fazla potasyum içeriyor. C vitamini yönünden de diğer muzlara oranla oldukça zengin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.