Signal daha güçlü oldu

Signal daha güçlü oldu

Signal, yapılan çalışmanın ardından artık daha da güçlendi.

WhatsApp kullanıcılarından gelen tepkilere daha fazla duyarsız kalamadı ve sözleşmeyi onaylamak için son tarih olan 8 Şubat'ı erteledi. Yeni tarih ise herkesin bildiği üzere 15 Mayıs olarak açıklandı. Ancak bu açıklama da giden kullanıcıların geri dönmesini sağlayacak gibi durmuyor. Yani kısacası WhatsApp, kan kaybetmeye devam ediyor.

Bu kan kaybından en çok yararlanan uygulamalardan birisi ise hiç şüphesiz ki Signal oldu. Bahsi geçen mesajlaşma uygulaması, ünlü iş insanı Elon Musk tarafından önerilince bir anda popüler hale geldi. Yalnızca bir hafta içerisinde kullanıcı sayısı 5 kat artan Signal'in sunucuları buna daha fazla dayanamadı ve uygulamada sorunlar yaşanmaya başlandı. Bunun üzerine Signal ekibi, hızlandırılmış bir çalışma ile uygulamayı eskisinden çok daha güçlü hale getirdi. Resmi Twitter hesabı üzerinden duyuru yapan Signal ekibi, "Signal geri döndü" ifadesini kullandı. Ayrıca bahsi geçen paylaşımda ünlü film karakteri Rocky Balboa'nın da bir videosuna yer verildi. Yapılan açıklamada "Anlayış kapasiteniz, biz kapasiteyi genişletirken bize ilham verdi." denildi ve sunucuların genişletildiğine vurgu yapıldı.

Signal kullanıcıların gizliliğine önem vermesi ve uçtan uca şifreleme özelliği ile öne çıkıyor. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde bu kadar yoğun göç sonrası sunucuların sorun yaşaması ise oldukça doğal. Ancak yapılan çalışmanın ardından uygulama artık eskisinden de güçlü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.