Signal ile kaybol mesajlar kalıcı oluyor!

Signal ile kaybol mesajlar kalıcı oluyor!

Signal, son yeniliğiyle kaybolan mesajların standart haline getirilmesine olanak tanıyacak.

Kişisel bilgilerin korunması, dışarıya çıkmaması ve sadece paylaşılan insanlarla sınırlı kalması pek çok kişi için oldukça önemli bir ihtiyaç haline geldi. Ancak günümüzün dijitalleşen dünyasında ve akıllı ürünlerin yükselişiyle gizliliğin önüne geçiliyor. Gizlilik ile ön plana çıkan mesajlaşma platformu Signal ise kaybolan mesajlar ile bu durumun önüne geçmek için hazırlanıyor.

signal-kaybolan-mesajlari-standart-haline-getiriyor-1.png

İlk olarak Snapchat ile başlayan kaybolan mesaj türü, tek görüntülenmeden ya da belli bir süreden sonra mesajın silinmesine olanak tanıyor. Ancak bu özellik genellikle fotoğraf ya da video ile kısıtlı haldeydi. İnsanların kişisel bilgilerini korumasına yardımcı olan özellik geçtiğimiz haftalarda WhatsApp‘a da geldi.

Ancak Signal işi bir adım öteye taşımak istiyor. Aslında platform uzun süredir medya ve standart mesajlarda bu özelliğe sahip. Ancak her mesaj için aktif edilmesi gerekiyordu. Bu konuda değişiklik yapma kararı alan şirket, kaybolan mesajları standart haline getirmenize olanak tanıyor. Uygulamanın geliştiricileri, bunun depolama alanlarını daraltmak isteyenlere ve dijital kırıntıları minimumda tutmak isteyen bireylere yönelik fayda sağlayacağına inanıyor.

Özelliği açmak için:

Uygulamanın sağ üst köşesindeki menü düğmesine dokunun.

Ayarlar’ı seçin .

Gizlilik’e dokunun .

Kaybolan mesajlar’a gidin ve üzerine dokunun.

Burada , her görüşme için bir zamanlayıcı ayarlamak istiyorsanız Kapalı’yı seçebilir veya dört hafta ile 30 saniye arasında değişen önceden tanımlanmış yedi zaman seçeneğini belirleyebilirsiniz .

Kullanıcılar ayrıca burada bir Özel değer belirleme seçeneğine de sahip.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.