Signal, kripto para transferi için adım attı

Signal, kripto para transferi için adım attı

Signal, yeni bir kripto para transferi ile gündemde.

Signal, sessizce uygulama üzerinden kripto para transferinin önünü açtı. Kripto para birimlerinin büyük düşüş yaşadığı son haftalara rağmen, Signal, geçen yıl bu güncelleştirme için kullanıcılara ilk sinyali verdi. Buna göre Signal, mesaj üzerinden kripto para transferi için ilginç bir tercih yaptı.

Signal kripto para transferi için MobileCoin ile anlaştı

Signal, uzun süre önce müjdesini verdiği özelliği kısa süre önce devreye aldı. Şu anda Signal uygulamasına girdiğinizde beta vurgusuyla ödemeler sekmesini görebiliyorsunuz. Bu sekmeye girdiğinizde ise karşınıza ödemeleri etkinleştirme düğmesi çıkıyor. Yine bu sekme altında ödemeler için MobileCoin kullanılacağı da anlatılıyor.

Signal uygulaması üzerinden MobileCoin ile kripto para transferi mümkün hale geldi

Burada karşımıza çıkan detaylara bakılırsa, Signal üzerinden kripto para ile transfer yapabilmek için MobileCoin satın almanız gerekiyor. Yani başka bir kripto parayı buradan göndermek ya da Signal üzerinden kripto parayı satın almak mümkün değil.

whatsapp-rakibi-signal-kripto-para-transferi-hamlesi-1.jpg

MobileCoin nedir? Nereden satın alınır?

FTX, Bitfinex ve Hotbit üzerinde bu kripto para birimini satın almak mümkün. Ancak bu borsaların hiçbiri şu an için ABD’de kullanılamıyor. Bu anlamda Signal ve MobileCoin’in nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

Signal’in bu kripto para birimi ile anlaşmasının altında bu transfer işlemlerinin gizli kalmasının da payı büyük. Firmanın ödeme yönteminde kullanacağı bu kripto para birimi MobileCoin, özellikle transferlerde işlemlerin ayrıntılarını gizleme üzerine kurulu. Bildiğiniz gibi kripto para aktarımlarında, aktarım yapan ve yapılan cüzdan bilgileri adresleriyle döküm halinde görülebiliyor.

MobileCoin ise aktarım sırasında bu bilgilerin de gizlenmesini sağlıyor. MobileCoin ağı üzerinden bu bilgilere sizin dışınızda kimsenin erişme imkanı da bulunmuyor. Yani Signal istese de bu aktarımların hangi cüzdandan yapıldığı gibi kritik bilgilere ulaşamıyor.

CoinMarketCap verilerine göre MobileCoin fiyatı

MobileCoin bu anlamda Monero‘nun altyapısını kullanıyor. Monero, üçüncü kişilerin takip edemediği açık kaynaklı bir kripto para güvenlik sistemi sunuyor. Yine MobileCoin, saniyeler içinde kripto para transferini gerçekleştirme özelliğine sahip. Bu hızlı transfer ise Stellar ağı üzerinde gerçekleşiyor. Signal, kripto transferi için her bir kullanıcıya özel bir cüzdan oluşturuyor. Bu cüzdana Signal parolanızla kolayca uygulama üzerinden ulaşmak mümkün. Ayrıca uygulama içinden cüzdan anahtar kelimelerini saklayarak bu cüzdana erişebilirsiniz.

MobileCoin fiyatı şu an için 9.19 dolar seviyesinde. Gün içerisinde 9.45 dolar seviyesine kadar çıkan kripto para Bitcoin’in düşüş hareketinden olumsuz etkilenen kripto paralar arasında. Buna göre kripto para Nisan ayında 67 dolar gibi bir seviyeyi gördü. Ancak kripto paranın son aylarda değeri 9-10 dolar arasında seyrediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.