Sihirli Aralık

Sihirli Aralık

Geçen yıl Aralık ayında yazmıştım Sihirli Aralık ile ilgili ilk yazımı. Bu yıl da yazmazsam olmaz.  Koca bir yılı daha bitirmek üzereyiz.



Geçen yıl Aralık ayında yazmıştım Sihirli Aralık ile ilgili ilk yazımı. Bu yıl da yazmazsam olmaz.  Koca bir yılı daha bitirmek üzereyiz.
Aralık ayı, benim için çok renkli çok hareketli ve çok yeniliklerle dolu geçsin istiyorum ki yeni yıl da öyle geçsin. En azından öyle olması için, öyle hissedebilmek için çaba sarfediyorum.
Yeni bir yıl demek, yeni başlangıçlar yapabilmek için itici bir güç demek. Yeni başlangıçlar yapabilmek için de geçmişi temiz bir yere bırakıp, yapabilecekleriniz için size yeni bir yol açmasına  izin vermeniz demek. 

Tüm bunları farkedebilene ne mutlu.  Buna ben de dahilim. Yani farketmeye.

Başlangıçları yapabilmek için Aralık ayı muhteşem bir zaman. İsteyin ve niyet edin, bir de unutmadan farkındalığınızı farkedin şahane olacak.  Yaşananlar yaşandı gitti. Yeniler için yer açın.  Yeni bir sayfa açın.

Tam da burada bir kaç aforizma yazmak istiyorum ben de. Tamam çok kullanıldığı için çok yazılıp çizildiği için önemini kaybetmiş gibi görünse de bu güzel ve güzel olduğu kadar hayatın özetini bir çırpıda söyleyen bu sözler aslında söyleyenin akıl süzgecinden damıtılarak çıkmıştır değil mi . Bu bile çok önemlidir.

Lafı uzattım ama buyrun, yeni yıla girerken içimizi ısıtacak, farkındalığımızı bir damla bile artıracak aforizmalara.

**Önce kendinize değer verin, kendinizi sevin. Yapamıyorsanız bu saatten sonra öğrenin.

**Evinizdeki, masanızdaki ve çevrenizdeki fazlalıkları görün ve azaltın.

**İçinizdeki iyilik meleğini herşeye rağmen  hep uyanık tutun. 

**Hayır demeyi, yapmak istemediklerinizi söylemeyi bilin.

**Çevrenizdeki dağınıklık beyninize, duygu ve düşüncelerinize de etki eder. Mümkün olduğunca dağınıklığınızı düzenleyin. Bunu aile fertlerine de öğretin, uygulatın.  (Bu madde bilimsel olarak araştırılıp kanıtlanmış bir bilgidir.)

**Kullanmadığınız ve kullanmayacağınızı bildiğiniz (zayıflayınca giyerim, rengi moda olunca giyerim gibi...) kıyafet ve eşyalarınızı verin. Hafifleyeceksiniz.

**Her ne olursa olsun her ne yaşanırsa yaşansın yeniden başlamayı bilin.

**Size değer vermeyenleri, değer verdiğini göstermeyenleri asla çevrenizde tutmayın. 

** Başkalarının ilgisini ve hediyesini beklemeyin, en güzel hediyeyi kendinize alın. En güzel zamanınızdan kendinize de ayırın, kendinizi şımartın.

**Yapmak istediklerinizi tercih ettiğiniz  gibi yapmak istemediklerinizi de yapmamayı uygulayın.

**Sizi üzenleri hayatınızda  tutmayın. Hayatınızda olmalarına gerek yok.

Sihirli Aralık hepinize, hepimize uğurlu gelsin. Yeni dilekler yeni istekler yolunuza çıksın.  Güzellikler renk renk sarsın sizi. Mutluluk yanınızdan bir an bile uzaklaşmasın. Sevdiklerinizle birlikte nice mutlu yıllarınız geçsin. Hayatınız dilekleriniz ve isteklerinizi hep karşılaştırsın.  Yeni yıl hepimize güzellikler ve mutluluk getirsin. Siz buna değersiniz.  Unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.