Şikayet Edilen Köpekler Ölü Bulundu

Şikayet Edilen Köpekler Ölü Bulundu

Aydın Efeler'de bir entegre et tesisi yakının ölü olarak bulunan köpekler yeni bir tartışma başlattı.

Efeler İlçesi Umurlu Mahallesinde bulunan bir entegre et tesisin yanında köpeklerin ölü bulunması akıllarda soru işareti bıraktı.

Daha önce sokak köpekleri hakkında şikayetçi olan bir şahsın besi çiftliğindeki büyük baş hayvanlarının yenildiğine dair iddialarından sonra aynı bölgedeki sokak köpekleri ölü bulundu.

Aynı tesisin hemen yanında bulunan büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir vatandaşın da işletmelerinin hemen yanında dolaşan köpeklerle ilgili daha önce Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağırmış ve köpeklerin toplatılmasını istemişti.

Daha sonra köpekler tarafından yenildiği iddia edilen büyükbaş hayvanların fotoğrafları gazetelere paylaşılarak haberler yapıldı.

Yapılan haberde Efeler Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda AKP’nin Efeler ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğini yapan Rıza Posacı Sokak köpeklerinin Umurlu’da dehşet saçtığını ve büyükbaş hayvanları yediğini öne sürerek Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin davet etti.

SOKAK KÖPEKLERİ ÖLÜ BULUNDU

Bu yaşananlardan birkaç gün sonra sözü edilen bölgedeki sokak köpekleri ölü bulundu.

Bölge sakinleri tarlalarında köpek leşleriyle karşılaştı.

11-008.jpg

Sosyal medyada çabuk yayılan bu olaydan sonra Aydınlı hayvan severler Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe ile başvurarak sokak köpekleri tarafından öldürülüp yenildiği iddia edilen büyükbaş hayvanlar üzerinde otopsi yapılmasını istedi.

Büyükbaş hayvanların öldükten sonra boş araziye üzerine zehir sürülerek atıldığını ve sokak köpeklerinin bu sebeple ölmüş olabileceğini savundular.

22-001.jpg

Tüm yaşananlar canlı büyükbaş hayvanların tek başına besi çiftliğin dışına nasıl çıktığı sorusunu akıllara getirdi.

Köpekler hakkında şikâyette bulunan ve o köpeklerin toplatılmasını isteyen büyükbaş hayvan besicisinin ölen hayvanlarının üzerine zehir sürüp sokağa attığı iddiası Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Olayın Müge Akyol ve Funda Küçük isimli hayvanseverlerin sorumlu olduğu bölgede yaşanması bu ikiliyi de harekete geçirdi.

Funda Küçük, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe ile başvurarak ölen ineklerin otopsisini istedi.

Küçük Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi,

“Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne

Umurlu’daki mezbaha mevkinde ineklerin ölümü ile ilgili belediyeden otopsi yapılıp incelettirilmesini talp ediyorum.

İneklerin o bölgedeki köpekler tarafından öldürüldüğü iddia eden şahıs  o bölgeden köpeklerin toplatılmasını istiyor. BU sebeple ölen ineklerin kasıtlı olarak resimlerini çekip köpeklerin olduğu bölgeye atarak onların parçaladığını iddia etmektedir. 

Bu olaydan bir hafta sonra bu bölgedeki köpekler zehirlenmiş, ölü olarak bulunmuştur. 

Olayla ilgili gerekli tetkiklerin yapılmasını talep eder, gereğini arz ederim.”

 

 

Yedi Eylül Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.