Şikayetler yüzde 70,5 arttı

Şikayetler yüzde 70,5 arttı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bu yılın ikinci çeyreğinde gelen şikayet sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70,5 artışla 53 bin 48'e yükseldiği açıklandı.

Interpress’in BTK verilerinden derlediği bilgilere göre, kuruma 31 bin 110 şikayetin geldiği geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl şikayet sayısının yüzde 70,5 artış gösterdiği belirlendi. Medyaya mobil internet ve mobil telefon ile alakalı yılbaşından bu yana 20 bine yakın haber yansırken yapılan şikayetlerin büyük çoğunluğunun mobil hizmetlerle ilgili olduğu  tespit edildi.

Mobil hizmetlerde en fazla şikayet faturalardan oldu…

BTK’ya yapılan başvurularda en fazla şikayet yüzde 52 ile mobil hizmet sektörüne yapılırken mobil sektörde en fazla tüketici şikayeti faturalara yönelik gerçekleşti. Buna göre Nisan-Haziran dönemi itibarıyla toplam 27 bin 573 mobil şikayetin yüzde 47,7’sinin faturalarla ilgili olduğu tespit edildi. İkinci sırada 19 bin 263 şikayetle internet servis sağlayıcıları hizmetleri yer alırken, bu konuda en fazla şikayetin ise yüzde 56,4 ile bağlantı sorunu konusunda yapıldığı görüldü. Gelen şikayetlerin 5 bin 34’ü sabit telefon hizmetleri konusunda yapılırken, bu hizmette en fazla şikayetin yüzde 71 ile bağlantı sorununa ilişkin yaşandığı belirlendi. Uydu platformu hizmetleri konusunda yapılan bin 109 şikayetin yüzde 46’sının aboneliğin feshi ve iptaliyle geçici olarak durdurulmasına ilişkin şikayetler konusunda olduğu anlaşıldı. Aynı dönemde BTK’ya 69’da Kablo TV hizmetine yönelik şikayet başvurusu gerçekleştiği tespit edildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.