Sıla Karakuş'a okulundan tam destek

Sıla Karakuş'a okulundan tam destek

Trampolin Avrupa Şampiyonası’nda gençler sekronizede gümüş madalya kazanarak Türkiye adına bir ilki gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü öğrencisi Sıla Karakuş, başarısıyla ailesine ve okuluna büyük gurur yaşattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kabul edip tebrik ettiği Sıla’ya, BAU Global Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi’nden tam burs imkanı sağladı. Hedefinin, olimpiyatlarda kürsüye çıkmak olduğunu söyleyen Sıla, “Hem akademik eğitimin hem de sporun aynı anda olabileceğini okulumun ve ailemin desteğiyle gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” dedi.

Türkiye genelinde 63 ilde 134 kampüsü bulunan Bahçeşehir Koleji, akademik başarının yanında spora ve sporcuya verdiği destekle de ön plana çıkıyor. Buna en son örnek, Bahçeşehir Kolejinin İzmir’deki 50. Yıl Kampüsünde bulunan Anadolu Lisesinde eğitim gören 17 yaşındaki Sıla Karakuş oldu. Henüz 11. Sınıfta okuyan Sıla, Konyalı Elif Çolak’la birlikte katıldığı Trampolin Avrupa Şampiyonası’nda gençler sekronizede gümüş madalya kazandı. Türkiye adına bir ilki gerçekleştiren ve büyük gurur yaşatan Sıla, ülkeye dönüşünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde milli sporculara verilen iftara davet edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat tebrik ederek saat hediye ettiği Sıla, yaşadığı İzmir’e döndüğünde ise soluğu Çiçekliköy’deki okulunda aldı. Sevinci gözlerinden okunan Sıla, kendisini karşılayan Bahçeşehir Koleji Ege Bölge Koordinatörü Zeynep Hülagü, Lise Müdürü Dr. Aylin Gil ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü   Kadir Kadıoğlu ile mutluluğunu paylaştı. 

bahcesehi̇r-koleji̇-foto-01-001.jpg

İlk senkronizede ilk madalya

Bahçeşehir Koleji tarafından kendisine dizüstü bilgisayar hediye edilen Sıla, 5 yaşında başladığı, 8 yaşında ise trampolin branşına geçtiği cimnastikte kısa sürede kürsüye çıkmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getirdi. Ailesinin yönlendirmesiyle bu spora başladığını söyleyen Sıla, “Daha önce dünya şampiyonalarına katılmıştım. Ancak ilk kez Avrupa Şampiyonasına ve ilk kez de senkronize dalında katıldım. Elif ile birlikte Ocak ayından beri Bolu’da süren sıkı çalışmalarımızın sonucunu kürsüye çıkarak aldık. Ülkemiz adına ilk kez olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Trampolin cimnastiği ülkemize tanıtmak ise bize ayrı bir onur verdi.” dedi.

Eğitim ve spor aynı anda olabilir

Gençlerin okul hayatının yanı sıra sporla da uğraşmaları gerektiğinin altını çizen Sıla, “Muhakkak, bir spor branşıyla ilgilenmelerini isterim. Hem bedensel hem de zihinsel gelişim için spor çok önemli. Ayrı bir disiplin ve özgüven katıyor, bundan da ileriki yaşamında çok faydalanıyorsun. Hem akademik eğitimin hem de sporun aynı anda olabileceğini okulumun ve ailemin desteğiyle gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” dedi. Sıla, büyük hedefinin ise 2024 yılında Paris’te yapılacak olimpiyatlarda kürsüye çıkmak olduğunu dile getirdi. Sıla’nın antrenörü Aysun Yıldırım ise, “Mutluyuz, gururluyuz. Hem kadın olarak hem de bir ilk olarak tarihe güzel bir not düştük.” dedi.

Üniversiteden tam burs

Kariyer hedefiyle ilgili olarak tam karar vermediğini söyleyen Sıla, üniversite yaşamında, fizyoterapist, mimarlık veya eczacılık bölümlerini tercih edebileceğini belirtti. BAU Global Başkanı Enver Yücel’de, Sıla’yı telefonla arayıp kutlayarak ülkemize büyük gurur yaşattığını, her anlamda yanlarında olduklarını, Bahçeşehir Üniversitesi olarak kendisine tam burs imkanı sağladıklarını da söyledi. 

“Ayrı bir övünç kaynağı”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise, “Sıla, elde ettiği bu başarıyla tüm Türkiye’nin gururu oldu. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük eğitim kurumlarından biri olan Bahçeşehir Kolejinin öğrencisi olması ise bizler için ayrı bir övünç kaynağı. Sıla’nın başarısı, köklü bir eğitim kurumu olarak sadece akademik başarıya değil spora veya sporcuya verdiğimiz desteği de göstermesi açısından bizim adımıza son derece değerli ve anlamlı. Sıla gibi birçok öğrencimizin ülkemizi farklı spor branşlarında temsil etmesi ve gurur kaynağı olması için eğitimciler olarak her türlü çalışmayı gerçekleştiriyor, desteği de esirgemiyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.