Silahlı saldırıya uğrayan iş insanı Serdar Sözbir'in durumu iyiye gidiyor

Silahlı saldırıya uğrayan iş insanı Serdar Sözbir'in durumu iyiye gidiyor

Geçtiğimiz haftalarda yaşadığı ölümcül silahlı saldırı ile gündeme gelen ünlü iş insanı Serdar Sözbir’in sağlık durumu iyiye gidiyor.

7 Aralık Perşembe günü kalp bölgesinden aldığı ölümcül kurşunlar sebebiyle 15 gün yoğun bakımda kalan ünlü iş insanı Serdar Sözbir’in sağlık durumunun iyiye gittiği, hayati riskinin kalmadığı belirtildi. İlk ameliyatları tamamlanan Sözbir’ in sağlık durumuna göre; ilerleyen süreçte birkaç ameliyat daha olacağı bilgisine ulaşıldı.

serdarsozbir.jpg

Daha önce basında çıkan haberlerde ve saldırgan şahısın verdiği savcılık ifadesinde,
yaşanan olayın tesadüf olduğu, saldırgan şahsın sözde başka bir hasmı olduğu ve aslında o hasmının dükkanına ateş ettiği, o esnada tanımadığı ünlü iş insanı Serdar Sözbir’in olay yerinden geçmekte olduğu ve saldırgan şahsı vatandaşları korumak niyeti ile uyardığı, o anda olayın gerçekleştiği belirtilmişti.

Ancak Sözbir’in verdiği ifadede durumun tesadüf olmasının aksine bazı detaylar olduğu öğrenildi;
Öncelikle Sözbir’in olay yerinden geçerken birkaç kişinin kendisine çeşitli şeyler söylemesi ve el kol hareketleri yapması üzerine aracını durdurduğu ve aracına yanaşan kişilerin ne söylendiğini, orada ne olduğunu anlamak için aracından indiği ortaya çıktı.

Ardından oradaki kaos ortamını sağlıklı bulmayan Sözbir, tam aracına dönecekken saldırganın ifadesinin aksine henüz hiç konuşmamış olduğu saldırgan şahısın, kendi aracı ile birden Sözbir’in aracının yanında belirdiği ortaya çıktı. Serdar Sözbir tam aracına binip yola devam edecekken saldırganın aracından inip Sözbir’in yanına gelerek ‘Sen Serdar Sözbir misin?’ dediği ve Sözbir’ in ‘Evet sen kimsin?’ demesi üzerine saldırganın elindeki silahı Sözbir’in camından içeri soktuğu ve canice Sözbir’in ölüm ile neticelenecek bölgelerine 4-5 kez ateş ettiği ortaya çıktı.

Dolayısı ile ünlü iş insanı Serdar Sözbir’e gerçekleştirilen saldırının bu detayları Sözbir’in aracını durdurması, aracından inmesi için planlanan, saldırganın farklı bir kişi ile alacak verecek konusu süsü verilmiş organize bir cinayet planı olma ihtimallerini akıllara getirdi.

Ünlü iş insanı Serdar Sözbir ifadesinde; kendisinin saygın bir iş insanı olduğu, kendisinin hiç kimse ile bu tarz bir olay yaşayacak bir husumeti olmadığını, sadece daha önce de basında yer aldığı gibi kardeşleri ile ihtilafları olduğunu belirtmiş ve ‘Tarafıma gerçekleştirilmiş ölümcül saldırının sorumluları ve varsa azmettiricilerini bulmak kolluk kuvvetlerimizin ve Yüce Türk Adalet mekanizmalarının görevidir. Bu anlamda tarafıma gerçekleştirilen bu hain saldırının tüm boyutlarıyla araştırılarak ortaya çıkartılmasını talep ediyorum ’ sözleri ile ifadesini bitirmiştir.

Ayrıca yakın zaman içerisinde aile avukatlarının kamuoyuna bilgilendirme yapacağı haberine ulaşıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.