Silikon Vadisi'ne 4 Türk Üniversitesinden Ortak Üs

Silikon Vadisi'ne 4 Türk Üniversitesinden Ortak Üs

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya Eyaleti'ne bağlı San Fransisko'da yer alan dünyanın en büyük teknolojik devlerinin bir arada olduğu Silikon Vadisi'nde Türkiye'den 4 üniversite bir araya gelerek bir teknoloji üssü kuracak.

Türkiye'den 4 üniversite, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Gebze Teknik Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Bilişim Vadisi (Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi) ortak bir projede birleşerek, ABD'deki Silikon Vadisi'nde StarTURK isminde bir bilim merkezi kuracak. Bugün düzenlenecek imza töreniyle projenin temeli atılmış olacak. Öte yandan Türkiye tarihindeki en güçlü konsorsiyum olacak projeyle dünyanın en büyük teknoloji devlerinin olduğu bölgede ilk defa bir Türk bilim merkezi kurulacak.

Girişimcilere üniversiteler tarafından eğitim verilecek

Apple, Google, Oracle, Intel ve eBay gibi bir çok teknoloji üreticisi/web hizmet sunucusu şirket ile aynı yerde olan ilk Türk Bilim Merkezi'nin 600 metrekarelik bir alana kurulması planlanan merkez, araştırma-geliştirme, hizmet ve üretim yöntemi geliştirmek gibi araştırma çalışmalarının yanında, Türk menşeli ürünlerin uluslararası pazarlarda tutunması ve satışının arttırılması gibi çalışmalar da yapacak. Türk girişimcilere bu konularda üniversitelerden eğitim desteği de sağlanacak.

Silikon vadisi

Silikon vadisi bir çok ünlü şirketin bünyesinde barındıran adeta bir teknoloji şehri durumunda. Vadi'de bir çok büyük şirketin araştırma-geliştirme bölümü bulunurken aynı zamanda sadece üretim değil satış amaçlı olarak da bir çok şirket bulunmakta. Teknoloji devi olmanın yolu Silikon Vadisi'nden geçiyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.