Silindir Operasyonu kapsamında 42 şahıs gözaltına alındı!

Silindir Operasyonu kapsamında 42 şahıs gözaltına alındı!

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Silindir Operasyonu kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Operasyonda ele geçirilenleri sıraladı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Silindir Operasyonu hakkında bir açıklama yayımladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde;

"İlimizde Bergama, Aliağa, Dikili ve Kınık ilçelerinde faaliyet yürüten ve BAYBEKLER diye bilinen Suç Örgütü ile yine ilimizde suç örgütlerine Silah ve Mühimmat temin eden 2 farklı şebekeye yönelik 3 ay boyunca yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda:

06.12.2022 günü İzmir merkezli, Gaziantep, Balıkesir, Konya ve Isparta illerinde bulunan toplam (43) şüphelinin yakalanması, suç delillerinin ortaya çıkartılması, meydana gelebilecek yeni olayların engellenmesi amacı ile altmış (60) adres, on altı (16) araca yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Yapılan operasyon kapsamında kırk bir (42) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, (1) şüpheli firari olup yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Yapılan arama ve yakalamalarda;

- 39 Adet Tabanca,

- 20 Adet Tüfek,

- 1 Adet Dinamit Lokumu,

- 864 Adet Değişik Çaplarda Fişek,

- 1 Adet Torna Makinesi,

- 1043 Adet Uyuşturucu Hap,

- 612,57 gr. Esrar,

- 685 Adet Kartuş,

- 14 Adet Senet,

- 7 Adet Namlu Açma Aparatı,

- 3 Adet Silah Kalıbı,

- Çok sayıda tabanca parçası ele geçirilmiştir.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda Silah ve Mühimmat Kaçaklığı faaliyetleri içerisinde bulunan şebeke mensuplarınca satışa çıkartılan tabancaların imal edildiği bir adet İMALATHANE tespit edilerek faaliyetten men edilmiştir.

BAYBEKLER Suç Örgütü üyelerinin ise Bergama, Kınık, Aliağa, Foça ve Dikili ilçelerindeki suç faaliyetleri deşifre edilmiştir. Suç örgütünün KİŞİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA, SİLAH VE MÜHİMMAT KAÇAKÇILIĞI, UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ, KASTEN YARALAMA, İŞ YERİ VE İKAMET KURŞUNLAMA gibi suçları azmettirdikleri ve işledikleri tespit edilmiştir. BAYBEKLER Suç Örgütünün lideri ve yöneticileri ile birlikte üyelerinin tamamı yakalanmıştır.

Şüphelilerin örgüt faaliyetleri çerçevesinde kullandıkları çiftlik evleri ile ikametlerinde yapılan aramalarda TABANCALAR, TÜFEKLER, SENETLER, ESRAR ve ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU HAP ele geçirilmiştir.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahısların 09.12.2022 günü adli makamlara sevki neticesinde;

- 25 Şahıs tutuklanmış,

- 5 Şahıs hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmış,

- 12 Şahıs alınan ifadeleri sonucu serbest bırakılmıştır.

İzmir Polisi olarak suç örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteğiyle kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum